Potatismuffins
Potatismuffins

Salta muffins – potatismuffins.

Har man muffins på hjärnan som jag har, så är det ju ingen som hindrar en från att testa annat än sockersöta muffins. De här potatismuffinsen är perfekt som tillbehör till all sorts kött eller fisk för den delen, ugnsstekt som grillat. Väldigt enkla att göra men ändå en lyxigare känsla än vad en kokt potatis ger. Lättast är nog att göra dem i en muffinsplåt eller små suffléformar så att de inte rinner ut. De går utmärkt att göra i förväg, bara att värma upp sen till middagen. Räkna med att en person äter två muffins.

 

Det här receptet blir det ca. 10 muffins av. Ugnstemperatur: 200°

 

6 ägg
2 mindre gula lökar
2-4 vitlöksklyftor, beroende på storlek
10 medelstora potatisar
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
2 krm vitpeppar

 

Vispa äggen. Skala och riv löken, enklast gör du det i en matberedare. Pressa vitlöken. Blanda allt med äggen och krydda med salt och peppar.

Skala och finriv potatisen, enklast går det i en matberedare. Skölj potatisen för att få bort den mesta stärkelsen. Pressa sedan vätskan ur potatisen och blanda ner den och potatismjölet i äggsmeten.

Fördela smeten i välsmord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Made, vi ska göra ett tappert försök nu igen. Den här bloggen sporrar ju även oss att söka nya recept hela tiden och prova något nytt. Och så är det ju självklart lite kul att visa upp vad vi tar oss för friheter i vårt kök. Skönt att veta att du inte övergett oss! Kan du inte skicka lite snö åt oss? 😉 Ha det så bra!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.