IMG_8836.jpg
IMG_8836.jpg

Hemmagjord pytt-i-panna.

Less på djupfryst, färdig överflottig pytt? Då tycker jag att du ska göra en alldeles egen! Egentligen är det ganska så valfritt vad gäller valet av rotsaker och korv, men här kommer min favoritvariant. Vad du än väljer så glöm för guds skull inte Worchestersåsen! Den är perfekt som smaksättare och innehåller endast naturliga råvaror, annars skulle den inte hamna i min pytt! Förberedelserna kan vara lite tidskrävande men gör matlagningen till ett gemensamt projekt så går det undan! Och så blir det jättegott!

 

 

Pytt-i-panna

 

500 gram falukorv

1 gul lök

3 stora potatisar

2 stora morötter

1 liten kålrot, ca 300 g oskalad vikt

1 mellanstor palsternacka

1 msk Worchestersås (eller efter behag)

salt

 

Skala alla rotsakerna, hacka löken. Tärna korven och rotsakerna i små tärningar, ju mindre desto bättre, lite i stil med den djupfrysta varianten. Det är det som är den stora hemligheten. Hetta upp en stor traktörpanna, lägg i olja (helst raps eller oliv), lägg i alla ingredienserna, vänta dock med löken ett tag så den inte bränns. Nu gäller det att pannan är mycket het och att du vänder ofta så att allting får fin färg. När pytten är klar, lägg i ca 1 msk Worchestersås,eller som farbror Melker brukade säga, efter behag! Vänd ordentligt några gånger, smaka av med salt. Njut med valfria tillbehör. Själv föredrar jag stekta ägg, senap och ketchup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.