matjessill rostad vitlök lime sillinläggning påsk
matjessill rostad vitlök lime sillinläggning påsk

Sill med rostad vitlök och lime.

Måndag 21 mars 2016

 

Ingen påsk utan en krämig sill att mumsa på och här har vi återigen en sillinläggning gjord på matjessill. Denna gång har den fått dyka ner i en krämig vitlöks- och limesås.

Bli inte förskräckt när du ser att det ska vara tio klyftor vitlök i denna inläggning. Vitlöken ska rostas och därmed blir den mildare och får en lite sötaktig smak. Den råa riviga vitlökssmaken försvinner och därför kan denna sill även falla i smaken för den som annars brukar backa undan för vitlök.

Lite vårliga och fräscha toner ger limefrukten som även lättar upp smaken från majonnäsen. Vi ger denna sill helt klart tummen upp!

Tänk på att låta sillen stå och dra över natten i kylskåpet för att smakerna ska få gotta till sig ordentligt.

Receptet har vi hittat i boken ”Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat” av Tina Nordström.

 

 

 

6-8 portioner.

 

 

6 matjessillfiléer
10 vitlöksklyftor
olja till stekning
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finhackad persilja
1 finhackad rödlök
rivet skal och saft från 1 lime
salt
svartpeppar ur kvarn

 

 

 

Skala vitlöksklyftorna och rosta dem gyllenbruna i lite olja i en stekpanna tills de mjuknar. Mosa klyftorna med en gaffel.

Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda med vitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten. Smaka av med salt och peppar.

Låt sillen stå och dra i kylen i ett dygn före servering.

 

matjessill rostad vitlök lime sillinläggning påsk

 

Du har väl inte missat att vi har en kategori som heter påsk i vårt arkiv, klicka in här så hittar du alla våra påskiga och mumsiga recept samlade på ett och samma ställe.

Börjar det kännas som att påskens meny är spikad och klar hemma hos dig? Berätta, vad ska du duka fram på påskens matbord? Har du kanske rentav hittat något recept hos oss som du ska tillaga? Vi är ju bara så nyfikna!

 

 

 

Smaklig sillstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.