Torsdag 22 januari 2015
Trevliga torsdag på tapeten och därmed är veckans bästa kväll här. Obligatoriskt gympass samt långpromenad är avverkad för både herr och fru. Hela helgen framför oss efter morgondagens jobbpass. Inte helt tokigt, va? Som pricken över i:et tänker vi bjuda er på en mycket enkel men ack så mättande kalkonsallad. En matig sallad är alltid rätt och med en god och passande dressing till blir det toppoäng. Bbq-dressingen med bas av världens godaste bbq-sås gick finfint ihop med alla salladskomponenter.
Det här är inget ”följa-till-punkt-och-pricka-recept” utan kan mer ses som inspiration till att göra som Cajsa Warg, taga vad man hava! Mängderna är bara att höfta till själv.
Kalkon är väldigt spännande, i smaken är den nästintill identisk med kyckling medan till konsistensen påminner den mer om fläskkött. Vi använde oss av färsk kalkonbröstfilé som stektes och kryddades med enbart salt och svartpeppar. Perfekt att bara skära i små bitar och toppa salladstallriken med.
Denna sallad eller vilken matig sallad som helst (vi kan även tipsa om en kycklingsallad med currydressing som vi gjort tidigare) passar perfekt som fredagsmysmat. Snabblagat och gott! Så gjorde vi förra fredagen och med lite rosa bubbel i glasen blev det extra festligt och mysigt.
I bubbelglaset: Rosa bubbel, ”Barefoot Bubbly Pink Moscato rosé” (nr. 77125).
I vår sallad ingick detta:
salladsmix
fullkornsbulgur kokt i grönsaksfond
små pärltomater – halverade
gul paprika – grovstrimlad
gröna ekologiska vindruvor – halverade
grovriven morot
rödlöksringar
avokado – skivad
stekt och tärnad kalkonbröstfilé
ost i tärningar
rostade solrosfrön
Salladsdressing (till 2 portioner):
1 dl crème fraiche
1/2 dl av världens godaste bbq-sås (recept hittar ni här)
Bara att blanda crème fraiche och bbq-sås och servera i varsin liten skål bredvid salladen.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Sara på Vardag.nu
Hepp, då vet jag vad jag ska göra av bbqsåsen som står i kylen. Tackarrr!
Livsnjutarna
Låter som en mycket bra idé! 🙂