Kiwisallad med rosépeppar
Kiwisallad med rosépeppar

Efterrätten som blev en färgglad sallad.

Jo, så kan det gå om man läser slarvigt i receptboken som vi gjorde. Att en efterrätt förvandlades till en sallad för oss. Tanken var att vi skulle göra en tomat- och mozzarellasallad men så hade vi köpt hem kiwi och ögat föll på en färgglad bild i en nylånad bok ”Singelmat” av Ingrid Wikholm & Corine Brisbois. Aha tänkte vi, en sallad med kiwi och så tar vi i lite mozzarella så blir det säkert bra. Och bra det blev det!

En frisk smakupplevelse med en kryddig touché samtidigt som den var en fröjd för ögat. Och mozzarellan gav den en fin krämighet. En lite annorlunda salladskomposition med både akaciahonung och rosépeppar på toppen, men väldans god! Och visst känns den lite vårlig, kanske rentav lite påskig!?

Men visst fick vi oss ett gott skratt när vi lusläste boken vid ett senare tillfälle och vi upptäckte till vår förvåning att vår sallad i själva verket var en efterrätt… Men många godsaker kommer till av misstag såsom mozzarellan och Västerbottensosten och nu får denna kiwisallad sälla sig till den majestätiska skaran.

 

 

2-3 portioner.

 

2 kiwi, skalade och skurna i klyftor
1 mozzarella (200 g) halverad och skuren i skivor
1 tsk rosépeppar, mortlas
1 msk flytande akaciahonung

Lägg kiwiklyftorna och mozzarellaskivorna lite i omlott i en skål. Ringla över honungen och strö sist över rosépepparn.

 

Kiwi- och mozzarellasallad

 

IMG_5694 - Kopia

En väldigt lyckad kombination; kiwi, mozzarella, akaciahonung och rosépeppar.

 

Och från den vårliga salladen till vårtecken ute i naturen. Frun i huset har varit ledig idag (igen!) och tog sig en promenad med lillkameran i allra högsta hugg. Vi lyfter på hatten för dessa vackra vårblommor som ståtade tappert trots att morgontemperaturen låg på -13 och eftermiddagen bjöd på busiga yra snöflingor.

IMG_5744 - Kopia

IMG_5745 - Kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5743 - Kopia

 

 

Smarrig salladsstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. annepauline

  Salladen ”låter” god och jag blir riktigt sugen när jag ser bilden.
  Nämen, blommar krokus och snödroppar hos er? Snödroppar BORDE blomma hos mig men se, det gör de INTE. Nåja, förr eller senare måste de våga sig upp men det var minus 9 grader i morse och mitt i allt blåste rejäl yrsnö förbi.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Kanske vågar du testa att laga den också? 😉
   Ja, nätterna är även kalla här. Idag har vi ett molntäcke över staden så solen skymtar inte ens och vete tusan om temperaturen orkar på plussidan. Men vårblommor är tappra små själar.

   Svara

 2. Mårtenssons kök

  Ja, man kan ju fundera över alla recept som finns och hur de uppstått. Säkert har en hel del blivit till av samma anledning som detta blev till.
  Spännande smakkombinationer måste vi ju säga, men inget som vi kan testa eftersom kiwi är totalt bannlyst i vårt kök, frun får andningsbesvär tyvärr…

  Svara

  1. livsnjutarna

   Håll er för guds skull borta från den här salladen då, andningsbesvär är inte något att leka med. Tur att Anki är medveten om det ändå.

   Svara

 3. Lena

  Tänkte just vårsallad nu när jag såg bilderna på er sallad!
  Gott och fräscht och spirande grönt.

  Lena från make a head food

  Svara

  1. livsnjutarna

   Ja, man får försöka på alla sätt hålla fast vid tron att våren är på väg trots att vi vaknade upp till snö och -13 imorse. Men jag dubbelkollade så krokusarna står ståndaktigt ännu här i bostadsområdet.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.