IMG_3693.jpg
IMG_3693.jpg

Farbror Bens uppiffade kycklinggryta.

Alla känner väl till farbror Ben, eller han kanske är mer känd som Uncle Ben för er. 😉 Här tänkte vi presentera en mycket god kycklinggryta som med fördel tillagas en vardag just för att den tillreds så snabbt och som innehåller en burk av Uncle Ben’s sötsura såsgrunder. Såsen innehåller inga konstigheter, annars hade inte den kommit innanför vår dörr. Uppiffad gryta så där lite lagom och smaker som vi gillar väldigt mycket. Den här grytan har följt med oss i flera år.

Vi vill dock passa på att varna personer med extra känsligt luktsinne för fisksåsen för den luktar verkligen apa! Fisksås tillverkas av jäst fisk och används mycket i det sydostasiatiska och sydkinesiska köket på samma sätt som soyan används i Japan och Korea. (Wikipedia). Men den smakar så mycket bättre än stanken den ger ifrån sig, så det är värt att smaksätta fisk, räkor, fläsk och kyckling med den. Vågar ni testa?

 

Till 4 portioner behövs:

 

3 kycklingbröstfiléer
olivolja
fisksås efter behag
1 burk (200 g) crème fraiche
1 burk (750 g) Uncle Ben’s Oriental Sweet & Sour original
1 stor/ 2 små vitlöksklyftor
salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skär kycklingen i lagom stora bitar.  Stek kycklingen i olivolja och dutta på lite fisksås efter behag. Tillsätt den sötsura såsen och pressad vitlök, låt koka ihop några minuter. Rör ner crème fraichen och smaka av med salt. Låt allt bli genomvarmt.

Basmatiris är gott att äta till denna såsiga kycklinggryta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.