IMG_3039.jpg
IMG_3039.jpg

Bönor bakom en rökig ridå och så lite nötter.

Bönor är gott i alla dess former och man kan dryga ut nästan alla maträtter med dem. De finns i många olika sorter och smakar gott och är full av proteiner samt prisvärda. För mycket bönor kan visst ge otrevliga gaser i magen men när magen väl vant sig är det inga problem.

I den här matiga salladen får bönorna sällskap av grillsås hickory och vips så blev det ’rökiga bönor’! Det finns några alternativ att välja mellan; både grilloljor och grillsåser av olika tillverkare såsom Caj P och Santa Maria. Vi använde oss av Caj P’s BBQ oil Smokey Hickory. Vi serverade en stekt salsiccia-råkorv till och det var mycket gott. Och så ett läskande tyskt weiβbier till! En mycket snabbgjord men god fredagsmiddag med en extra twist av grillat vill vi påstå.

Receptet hittade vi i den somriga foldern ”Ännu mer grillat” som ICA med vänner gett ut.

 

Till 4 portioner behövs:

 

1 förpackning (ca. 400 g) kokta bönor; vita, svarta eller kidney
4 tomater
125 g salladslök
1 vitlöksklyfta
1 dl grillsås hickory

 

Skölj bönorna väl och låt dem rinna av i ett durkslag. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.

Blanda alla ingredienserna med grillsåsen och låt dra en stund innan servering.

Servera med en god korv av valfri sort, lite sallad och eventuellt gräddfil (men det hoppade vi över.)

 

Ett glas vin är gott att avnjuta lite när som helst. Det är semester eller helg, det är jubileum av något slag eller så skålar man bara för att livet är så härligt att leva. Till det där vinglaset kan det vara gott med något smått att tugga på. När vi kom hem från semestern väntade ett smakprov på oss i posthögen. Åkesson Vin lanserade i sommar tre olika sorters snacks speciellt framtagna för att passa ihop med både rött och vitt vin. Utbudet består av: Tarallini all’ olio, sesam grissini och rostade nötter. Tyvärr (får vi väl säga) säljs de under en begränsad period och finns endast att köpa i Musteributiken i Kivik samt i sommarrestaurangen på Kronovalls Vinslott.

Vi fick hem nötterna; torrostade och saltade cashewnötter, pistagekärnor, mandlar och jordnötter. Och plötsligt hade vi ett litet fredagsmys med ett glas rött i den andra handen. Nötterna var mycket goda med perfekt sälta och smak och med en gnutta hickory.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Tack Amy, det känns väldigt roligt att vara tillbaka när man är inne i bloggkarusellen igen 😉 Och tack för att du inte glömt bort oss under tiden 🙂
   Livsnjutarnas Gourmetkök goes western, det hade varit kul! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.