Lök- och stenbitsromsås till lax
Lök- och stenbitsromsås till lax

Lök- och stenbitsromsås – gott till lax och ett välsmakande té på det.

Det känns som att vi fått lite dille på kalla såser till lax. Det kanske vi har men det gör väl ingenting. Man kan aldrig få för många tips, inte sant? Med en ny sås till blir den ugnsstekta laxen (eller annan fisk) lite annorlunda varje gång, ett enkelt sätt att variera sig. Tänk bara på att vara så förutseende att ni gör såsen någon timme innan servering så att den hinner gotta till sig.

 

Det här räcker gott och väl till 4 portioner:

 

3 dl gräddfil
1/2 purjolök
2 msk hackad dill
1 liten burk röd stenbitsrom
några droppar citronsaft

 

Skölj och ansa purjolöken, hacka den fint. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ kallt några timmar.
Serveras med fördel till ugnsstekt lax (eller annan fisk) och klyftpotatis, något av en favoriträtt här i vårt kök!

 

 

 
Neta filosoferar:
Jag har valt att skriva så för att vi vill göra bloggen lite mer personlig, det känns jobbigt att alltid skriva om sig själv i tredje person för att ni ska veta vem det gäller när vi är två som skriver här. Avståndet ökar direkt till er läsare upplever i alla fall jag, meningarna blir så uppstyltade. En liten förnyelse. En bra förnyelse – vad tycker ni?Vågar man tro på att åskovädret är över för denna gång nu? Ett sjuhelsikes blixtrande och dundrande hade vi rakt över oss för någon timme sedan och himlen bara öppnade sig. Mysigt är det när man själv kan sitta inne och mysa med en mugg rykande hett té med en skvätt mjölk i.Och inte vilket té som helst utan ett som kom med posten idag. Ett smakprov på ”Ljungaviken” som också är namnet på en ny stadsdel i Sölvesborg. Där ska man anlägga en fin park med fruktträd, bärbuskar, rosor, blåklint och ljung med mera. Detta té är smaksatt med några av de frukter och bär som kommer att växa där. Vilken trevlig idé för en téälskare som jag. Om varje stad skulle ta fram sin egen téblandning skulle jag alltid ha en solklar souvenir att köpa med mig hem. Tummen upp för Sölvesborg och detta fruktiga och bäriga té som var riktigt gott.

För övrigt idag på min lediga dag har jag fått upp väggtexten på insidan av den nymålade toadörren. Och jag blev så glad av hur fint det blev så jag måste bara dela det med er. Jodå, för övrigt angående renoveringen här så händer det saker hela tiden; väggarna i lilla rummet blev klara för tapetsering redan innan semestern och vår tapetserartant kommer om en och en halv vecka och fixar upp tapeterna, längtar! Under tiden passar jag på att måla om en massa saker i det rummet för där är det ju ingen fara om jag sprätter lite med penseln. Mycket röda detaljer i vårt hem framöver! 😉

 

 

Smarrig såsstund!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Tack för de fina orden och kul att du hittade hit… och välkommen tillbaka! 🙂 Måste självklart kika in hos dig nu för nyfikenheten tar överhand! 🙂

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.