IMG_1743.jpg
IMG_1743.jpg

En syrlig tartarsås till fisk.

Har ni planer på att äta fisk de närmaste dagarna? Jamen, då har vi den perfekta såsen till er fisk. Igår stiftade vi och vår ugnstekta lax bekantskap med tartarsås, ett mycket trevligt möte kan vi meddela. Som alltid finns det miljoner varianter på denna kalla sås men den här hittade vi receptet på här.

Som rubriken antyder är detta en väldigt syrlig sås, inget man äter som soppa precis men tillsammans med fisk, i vårt fall lax, var den helt underbar. Fisk och syrlighet går som hand i handske!

Är man sås-diggare skulle vi säga att den här mängden räcker till 2-3 personer, vi snålade till lunchlådorna och fick den att räcka till 4 måltider. Bjuder vi hem ett par på mat och vill vara säkra på att såsen räcker och blir över skulle vi nog göra dubbel sats.

Men här kommer ingredienslistan:

 

1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk bostongurka  (vi använde picklesgurka som vi hackade fint)
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
1 msk finhackad gul lök
1 tsk hackad kapris
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad dill
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar

 

Rör ihop alla ingredienser och låt såsen stå kallt en stund innan servering. Det var väl inte så svårt? 😉

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.