IMG_9418.jpg
IMG_9418.jpg

Marinerad kyckling med jordnötssås.

Jordnötssås eller jordnötssmör förknippar man oftast med rostade mackor och sylt. Det är kanske inte i första hand man kommer på att göra en jordnötssås till en kycklingrätt. Men eftersom vi hade vågat oss på flygande jakob, och hittat ett recept på kyckling med jordnötssås, kände vi att vi bara måste testa! Kan rekommendera denna rätt, helt underbar sälta från jordnötterna samt krämighet och hetta!

 

 

Marinerad kyckling med jordnötssås

4 portioner

 

1 påse kycklinginnerfiléer (á 700 g)

 

Marinad:

1/2 dl rapsolja

2 msk kinesisk soja

2 msk chilisås

1 tsk sambal oelek

2 msk paprikapulver

1 msk honung

1 tsk mald ingefära

 

Blanda ihop alla ingredienserna, ha i rapsoljan sist! Detta för att de övriga ingredienserna blandas bättre sinsemellan. Rör om ordentligt, tillsätt oljan lite i taget.

 

Jordnötssås:

3 dl vispgrädde

3-4 vitlöksklyftor

2 msk farinsocker eller ljust muscovadosocker

1 tsk sambal oelek

1 dl jordnötssmör crunchy

1/2 lime, saft och rivet skal

1 msk Ketjap Manis (indonesisk söt sojasås)

1 nypa salt

 

Lägg kycklinginnerfiléerna i marinaden och marinera i minst två timmar. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 5 minuter tills den tjocknat något. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn innerfiléerna runt om. Avsluta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Servera gärna med basmatiris. Strö över grovhackade jordnötter innan servering, mycket gott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptet hittade vi på den här fina matbloggen; En smak av Karin.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Mårtenssons… håller helt och fullt med er! Det kan nog bli en favorit i repris här i vårt kök också! Eftersom bagerskan här verkar ha fått dille på jordnötter så vem vet i vilken maträtt de hamnar nästa gång! 😉

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.