IMG_1755.jpg
IMG_1755.jpg

Citrusdröm i glas.

En enklare efterrätt får ni leta bland stjärnorna efter och ni skall ingen annan finna! En syrlig citrusdröm som tar max två minuter att lägga upp. Vi har nämligen provat en nyhet från mejerihyllan liksom många andra mat- och bakbloggare här i Sveariket, Kesella med citrussmak från Arla. Citronkvarg har funnits i Finland sen flera år tillbaka (undrar om den finns fortfarande?) så nu blev vi riktigt glada när vi också får tillgång till den.

Vi blev positivt överraskade, den var inte så söt som vi trott utan mer syrlig och frisk och med en tydlig citrussmak. Så varför krångla till det tänkte vi, baka med den eller så, vilket den säkert också passar bra till. Men när vi provsmakar något för första gången vill vi gärna ha så rena smaker som möjligt.

Så vi smulade ner ett digestivekex i varje glas och skedade upp citruskesellan (en burk räcker till två portioner) och toppade med lite kexsmulor. Tadaa, efterrätten är klar innan svärmor ens hinner blinka och det är bara att njuta!

 

 

Perfekt att servera efter en mättande grillmiddag en varm och ljummen sommarkväll. Vi skulle absolut dra fördel av denna enkla efterrätt uppe i vår primitiva sommarstuga där allt ska vara så enkelt som möjligt.

På tal om ljumma sommarkvällar verkar det inte bli en sån ikväll. Här blåser det idag friska vindar och regnet hänger i luften, +10 visar termometern. Det kanske är därför frun i huset som är ledig idag har en sådan våldsam energi. Hon har hittills idag farit fram som ett jehu här hemma.

Imorgon, bara vädret är någorlunda hyfsat, hoppas vi kunna åka ut till underbara Marstrand och gå på Sillrace för Sillens helg anordnas nu, 1-3 juni! Tänk att det redan är junimånad, ops! Och för er som undrar vad ett Sillrace är; 14 olika matställen erbjuder smakprov på deras egen sillinläggning och man får betygsätta alla och på söndag eftermiddag utses vinnaren. Himla kul för oss som älskar mat och sill! Rekommenderas varmt!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Det är de tre hörnstenarna vi försöker bygga vår matlagning på för det mesta… sen vet ju alla att det kommer en och annan utsvävning hos oss men det bjuder vi på! 😉
   Trevlig helg på dig också! Kul att du tittade in här. Kram!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.