IMG_0391.jpg
IMG_0391.jpg

Kebabpaj.

Receptet på denna paj hittade vi på en finsk hemsida och där skulle man ha ris i också. Tyckte att det kändes aningen maffigt och samtidigt lite konstigt så vi skippade riset och lade till mer kebabkött. Pajen blev jättegod och passar både som en vardags- som en helgrätt. Kombinationen kebabkött, fetaost och chilisås är inte alls dumt! Chilisåsen i botten på pajen höjde verkligen upp det hela!

 

Pajdeg:

4 dl vetemjöl (1 dl rågmjöl kan med fördel blandas i för att få ett mer fiberrikt skal)

125 g smör

3 msk vatten

1 krm salt

 

 

 

 

 

 

Fyllning:

ca 400 gram kebabkött (stek köttet först!)

1 dl chilisås

150 g fetaost i små tärningar

1 gul lök i ringar

2 skivade tomater

2 dl grädde

1 ägg

1 vitlöksklyfta, pressad

salt och peppar

Blanda ingredienserna till pajformen och tryck ut i en smörad pajform, förgrädda i 10 minuter i 175 grader. Stek kebabköttet. Ta ut pajskalet från ugnen, bred chilisås ovanpå pajbotten. Blanda kebabkött och lök och lägg i pajskalet. Fördela tomatskivorna ovanpå och därefter fetaosten.

Blanda grädde, ägg och den pressade vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar, häll över pajfyllningen. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg. Låt stå en stund innan servering!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.