Receptet på denna paj hittade vi på en finsk hemsida och där skulle man ha ris i också. Tyckte att det kändes aningen maffigt och samtidigt lite konstigt så vi skippade riset och lade till mer kebabkött. Pajen blev jättegod och passar både som en vardags- som en helgrätt. Kombinationen kebabkött, fetaost och chilisås är inte alls dumt! Chilisåsen i botten på pajen höjde verkligen upp det hela!
Pajdeg:
4 dl vetemjöl (1 dl rågmjöl kan med fördel blandas i för att få ett mer fiberrikt skal)
125 g smör
3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
ca 400 gram kebabkött (stek köttet först!)
1 dl chilisås
150 g fetaost i små tärningar
1 gul lök i ringar
2 skivade tomater
2 dl grädde
1 ägg
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
Blanda ingredienserna till pajformen och tryck ut i en smörad pajform, förgrädda i 10 minuter i 175 grader. Stek kebabköttet. Ta ut pajskalet från ugnen, bred chilisås ovanpå pajbotten. Blanda kebabkött och lök och lägg i pajskalet. Fördela tomatskivorna ovanpå och därefter fetaosten.
Blanda grädde, ägg och den pressade vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar, häll över pajfyllningen. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg. Låt stå en stund innan servering!
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Emilia
Kebabpaj kan ju inte vara annat än gott!
livsnjutarna
Precis rätt inställning, Emilia! Du har så rätt! 🙂