Kebabskavsgryta
Kebabskavsgryta

Kebabskavsgryta.

Den här grytan är en trevlig omväxling till ”vanlig” köttfärssås. Den är enkel att laga, har behaglig hetta och smakar riktigt gott! Vi brukar med jämna mellanrum laga denna gryta, och den smakar alltid lika bra! Tänk bara på att välja kebabkött med bra kvalitet utan en massa konstigheter. Det vi föredrar är det djupfrysta från Svenska Hamburgare. Köttet har bra kryddning, och innehåller inte alltför många E-nummer!

 

Kebabskavsgryta

(4 portioner)

 

500 g kebabsplit

60 g tomatpuré

olja till stekning

2 gula lökar, skivade

1-2 vitlöksklyftor, hackade

salt

vitpeppar

spiskummin

400-500 g krossade tomater

25 g jalapeño

 

 

 

 

 

 

 

Stek de frysta kebabspliten i en het panna med olja, tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa med en stund så att löken blir genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna och låt koka så att såsen tjocknar. Hacka jalapeñon fint och lägg i grytan. Smaka av med salt, vitpeppar och spiskummin. Servera med ris. Känns det att grytan har för mycket hetta, kan man med fördel servera naturell yoghurt till.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.