korv stroganoff kryddad med kärlek crème fraiche lök
korv stroganoff kryddad med kärlek crème fraiche lök

Korv Stroganoff.

En perfekt vardagsmiddag med få ingredienser, som är snabb att tillaga och rungande god. Får vi presentera; den omåttligt populära maträtten som aldrig gör oss besviken – Korv Stroganoff! Svensk falukorv kan inte bli godare än så här! 😉

”Nu vill jag hava falukorv på denna sköna dag
och det ska vara falukorv av allra bästa slag.
Ja den ska vara himla god och flera meter lång
och föras hem till Bullerbyn med munter lek och sång.”
(Text: Astrid Lindgren)

korv stroganoff crème fraiche

Och detta inlägg är ett tydligt bevis på att även vi i vårt Gourmetkök äter helt vanlig vardagsmat, vilket några läsare ställt sig tveksamma till… 😉

Hemligheten till denna goda gryta är att det ska vara stoooora lökbitar.

 

 

4 portioner.

 

 

400 g falukorv / finsk länkkorv / kalkonkorv
1 stor gul lök
1 1/2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning / 1 1/2 msk köttfond
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl tomatpuré
1 burk (200 g) crème fraiche

 

 

Strimla korven. Skär löken i halva ringar. Koka upp vattnet och lös buljongtärningen i det. Fräs korv och lök i en stekpanna. Strö över mjöl och häll i buljongen. Tillsätt de övriga ingredienserna utom crème fraichen. Låt småkoka några minuter. Rör ner crème fraichen och låt stroganoffen bli varm.

Ofta serverar vi Korv Stroganoff med kokt ris men det är minst lika gott med pasta till… eller varför inte kokt potatis. Valet är ditt!

 

korv stroganoff kryddad med kärlek crème fraiche lök

 

Vi har nu infört en ny kategori på vår blogg ”Smaktest”.
Är ni på jakt efter den ultimata laktosfria naturella yoghurten är det definitivt Valios, med 2,5% fetthalt, ni ska välja! Agneta äter mest laktosfritt/låglaktosprodukter för magens skull och senast vi handlade var ”hennes” (=Valios) yoghurt slut i hyllan. Därför följde ICA:s laktosfria naturella yoghurt med 3% fetthalt med oss hem. Agneta meddelar att så snabbt har hon nog inte ätit upp sin yoghurt med flingor, trots en ledig dag då hon annars brukar lyxa till med långfrukost. Nej fy, den var rinnig och smakade alltför syrligt, mer som filmjölk. Tacka vet vi Valio’s med sin krämighet och milda smak. Men så har Valio också i många fler år än alla andra mejerier forskat och utvecklat laktosfria produkter.

 

Från yoghurt till en nyhet från LOKA. Vi kunde helt enkelt inte låta bli att köpa för smakkombinationen gjorde oss väldigt nyfikna. Jordgubb + lakrits i bubbelvatten med naturliga aromer! Hmm, det smakade både lakrits och jordgubb, inget snack om den saken! Bubbelvattnet kan säkert vara ett alternativ till sockrig läsk… men inget vi föll för.

 

 

 

 

Idag har vi haft äkta aprilväder här; hagel, snö, regn och solsken – hela repertoaren! Önskar alla en fortsatt trevlig måndagskväll!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.