kycklinggryta broccoli bacon paprika curry
kycklinggryta broccoli bacon paprika curry

Kycklinggryta med bacon och broccoli.

Den här snabblagade och mättande kycklinggrytan har vi gjort så länge vi kan minnas, en storfavorit när det gäller kycklingrätter hemma hos oss. Exakt var receptet hittades första gången har fallit i glömska.

 

kycklinggryta curry paprika broccoli bacon

Här hittas tydliga smaker av curry som går fint ihop med sältan och rökigheten från bacon som rundas av med grädde. Grön och fräsch broccoli ihop med knallröd paprika sätter fin färg på grytan och ger härlig kontrast mot den currygula grädden.

Helt enkelt en galet god vardagsrätt!

 

 

4 portioner.

 

 

2 strimlade kycklingfiléer (2 stora eller 3 små)
1 pkt bacon (140 g)
1  hackad gul lök
1 strimlad röd paprika
250 g broccolibuketter (djupfrysta)
1/2 msk curry
3 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

 

 

 

 

 

Tina upp kycklingfiléerna och broccolin. Klipp baconet i bitar (det går att använda färdigtärnat också om man vill). Bryn bacon tillsammans med kycklingen.

Tillsätt lök, broccoli och paprika och fräs tills löken blir genomskinlig. Strö över curry. Häll i grädden och låt alltsammans puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt ris.

 

kycklinggryta bacon broccoli curry paprika

 

kycklinggryta broccoli bacon paprika curry

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Ja denna gryta är en klassiker som aldrig går ur tiden för oss, alla smaker gifter sig så bra!

   Svara

 1. Camilla

  Tack för att ni delar med er av det här receptet!
  Har precis avnjutit en härligt god middag gjord på detta recept. Plus i kanten för enkelheten och att den gick fort att göra. Använde dock färsk broccoli som fick förvällas en liten stund innan. Mycket matig och mättsam rätt, så vi funderar på att testa med matgrädde och eventuellt kokosmjölk för att se hur det blir. Vi kommer definitivt göra om den här fler gånger!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för de fina orden, Camilla! Alltid lika roligt när nya läsare hittar hit och sen berättar att de lagat något av ”våra” recept. Då känns det som att vi verkligen lyckats med det vi vill åstadkomma- inspirera andra till att baka och laga mat! Och att sen själv göra om efter egna idéer gillar vi starkt. Så hoppas du hittar fler fina recept hos oss och välkommen på fler besök! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.