Risifrutti
Risifrutti

Risifrutti.

Hemlagad risifrutti är enligt min mening minst tusen gånger godare än köpt. Och den stora fördelen är att man själv kan påverka hur sött man vill att det ska smaka och plötsligt har man verkligen ett nyttigt mellanmål, något matigt till frukost… eller varför inte servera den som dessert? Gör den laktosfri om ni så vill… smaken förändras inte för det!

Kokar man dessutom bulgurn dagen innan så går risifruttin verkligen snabbt att blanda ihop. Låt de lite större barnen göra sitt eget mellanmål. Svårt att göra? Absolut inte! Gott? Utan tvekan! 🙂

 

Receptet är beräknat för 4 portioner och jag hittade det i Buffé 8/2011, givetvis har jag gjort några mindre förändringar.

 

3-4 dl kokt, kall bulgur (ca . 1 1/2 dl okokt)
200 g matyoghurt/medelhavsyoghurt
250 g kesella/matkvarg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker

bär till servering

 

 

Blanda ihop allt, börja med den mindre mängden bulgur för att undvika att risifruttin blir för tjock i konsistensen. Servera med bär av alla de slag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna risifrutti blir också mitt bidrag till Månadens sötsak med temat frukost!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.