rawfood chokladmousse rå nyttig avokado kakao honung
rawfood chokladmousse rå nyttig avokado kakao honung

Krämig raw (rå) chokladmousse.

Tisdag 14 juni 2016

 

Den här underbart goda och krämiga chokladmoussen gör att man kan ha fest vilken dag i veckan som helst. I alla fall om man vill tänka på att äta lite hälsosammare under vardagarna. För basen till denna chokladiga och nyttiga godsak består av avokado och kakao som sötats med honung.

 

chokladmousse rawfood rå avokado kakao

Lättlagad och fantastiskt god, det enda man behöver ha tillgång till är en mixer av något slag. Bara att blanda ihop alla ingredienser och köra till en slät chokladkräm. Den hemliga ingrediensen är någon nypa flingsalt som lyfter och balanserar upp krämen på ett gudomligt sätt.

Tänk att något så gott som denna chokladmousse kan vara så nyttig och välgörande för både kropp och själ, det gillar vi! Prova gärna att servera chokladmoussen med en klick vispad grädde och gärna lite frukter eller bär på spett så blir det extra trevligt. Sveriges Nationaldag till ära fick det bli svenska färger på våra fruktspett med blåbär och mango.

 

chokladmousse rawfood rå avokado kakao honung

Om man inte känner att det är jätteviktigt att äta rawfood, det vill säga att inte äta livsmedel som hettats upp till mer än 42°C kan man lugnt använda helt vanlig kakao och flytande honung till denna chokladmousse. Den blir precis lika god ändå!

Receptet har vi hittat hos Martha Stewart.

 

 

2 portioner.

 

 

2 stycken mogna avokado
4 msk kakao (rå)
2 1/2 msk honung (rå)
1/2 tsk vaniljextrakt
2 nypor flingsalt

 

 

Till servering:

vispad grädde
frukt / bär

 

 

Blanda alla ingredienser till moussen i en mixer eller matberedare med kniven monterad. Mixa till en slät kräm och smaka av med flingsalt och mixa lite till. Lägg upp i serveringsskålar.

Garnera chokladmoussen med en klick vispad grädde (men då blir det inte rawfood längre!) och servera med färska bär eller frukt.

 

chokadmousse nyttig rawfood rå avokado kakao honung

 

rawfood chokladmousse rå nyttig avokado kakao honung

 

I helgen som var gjorde vi husvagnspremiär för denna säsong. Vi styrde kosan mot Malö Camping där vi även tillbringade några nätter förra sommaren. Den här gången hade vi bättre tur med vädret, kanske inte det varmaste sommarvädret men en natt i husvagn fick vi allt till och mysighetsfaktorn var hög. För att underlätta för oss själva hade vi förberett den mesta maten hemma i förväg och kunde därför bara njuta av omgivningen och campinglivet. En försmak av vad som komma skall när semestern närmar sig.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

 

Smaklig chokladstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Faster

  Ni körde väl inte på dendär bryggan med bil och husvagn! Eller har ni skaffat båt? I det regnväder vi har nu skulle vi behöva denna efterrätt. Ha det så skönt i husvagnen! Efter midsommarn äker vi till Gotland – med pensionärsbuss.

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Du behöver inte vara orolig, vi håller oss på trygga vägar med husvagnen och landkrabba som frun är blir det knappast någon egen båt heller. Tack för omtanken!
   Vi har pratat om Gotland men än blir den resan inte av. Vi åker till Danmark (Århus) över midsommar. Ha det gott, kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.