IMG_61641.jpg
IMG_61641.jpg

Mini-cupcakes på bröllopsdagen.

Jag antar att när man läser vår blogg kan man lätt tro att vi vräker i oss sötsaker. Så är inte fallet riktigt, sorry att göra er besvikna. 😉 Mycket av det jag bakar åker direkt in i frysen för att tinas upp vartefter vi blir sugna på något gott. Och helst ska det bara vara så pass att sötsuget stillas för stunden, inte att det börjar växa i munnen av att det blir för sliskigt. Då är mini-muffins perfekta, en lagom söt uppenbarelse där söt både syftar på att det finns socker i bakverket och söt för att man helt enkelt inte kan låta bli att äta något som ser så gulligt ut.

Jag sprang på mini-muffinsplåten för första gången i september 2010 när Tårtdecor ordnade ”Scandinavian Cake Show” på promenadavstånd från oss. 🙂 (I slutet av september 2012 är det dags för mässan igen!) Jag blev helt såld med en gång. Några dagar gick jag och försökte intala mig själv om att jag inte behöver någon sådan plåt, men se sällan kan förnuftet överrösta måste-ha-känslan! Så det gick så att jag blev med mini-muffinsplåt och lyckan var gjord! 😉 Turen har jag på min sida för Tårtdecor ligger bara ett stenkast från där jag bor, nästan så att jag ser butiken från vårt sovrumsfönster. 🙂

Med en gång visste jag precis vad jag skulle göra när jag väl hade den i min ägo. Jag skulle baka mini-muffins och göra cupcakes som överraskning åt min käre man på vår bröllopsdag. Sagt och gjort! Småpillrigt och amatörmässigt men kreativiteten var på topp trots att jag inte hade många konditorverktyg att ta till.

 

 

 

 

 

 

 

Detta är då chokladmuffins toppad med spritsad marängsmörkräm där jag använt en medelstor stjärntyll. Av modelleringschoklad som jag själv gjorde skar jag på fri hand ut hjärtan att dekorera med samt strödde över ätbart glitter som är rosa och hjärtformat.

 

 

Hur jag kom på att blogga om dessa små hjärtefyllda bakelser just idag, när det är mer än ett år sedan de gjordes är nog för att jag var nere hos Tårtdecor idag och införskaffade mig lite mer proffsiga verktyg att använda i cupcakes- och eventuell tårttillverkning. Vad det ska bli av det, ja det får framtiden utvisa. 🙂

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Lena

  Men sötaste Neta!!!
  Inte behöver du fylla frysen med godsakerna!!!
  Det är bara att höra av dig så hjälper jag dig att ”lätta på trycket”. 😉

  Kram
  /Lena

  Svara

  1. livsnjutarna

   Men söta Lena, det får jag tänka på till nästa gång men ringer jag varje gång misstänker jag att du får bosätta dig i gymmet! 😉 Kram!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.