Midsommarsnaps
Midsommarsnaps

Midsommarsnaps.

Både till jul och midsommar vill jag göra min egen snaps. Det är så härligt att kunna komponera en alldeles egen variant, och charmigt att den aldrig två gånger i rad smakar exakt lika. Kan bero på vilken typ av honung man använder och mängden citronskal. Men det krävs dock lite planering så att den hinner dra minst en vecka. Denna midsommarvariant har jag knåpat ihop själv efter att ha kikat på olika recept! Om ett halvår presenteras självklart julvarianten! 😉

 

 

Midsommarsnaps

3 1/2 dl sprit
1 tsk dillfrön
2 tsk flytande honung
3-4 strängar citronskal

 

Tvätta citronen väl, skala strimlor med potatisskalare, undvik att det vita under skalet följer med! Lägg alla ingredienserna i en tättslutande glasflaska, häll på spriten, skaka om så att honungen löser sig. Låt stå minst en vecka, skaka om mellan varven. Sila snapsen innan servering och servera den fryskall!

 

Smarrig snapsstund!
~Neta & Peppe~
 1. staris

  Hello i stugan !!!

  Själv brukade jag förr i världen göra min egen snaps, men jag använde
  en påse turbojäst, 8 kg socker och 25 liter vatten. Sen körde jag mäsken
  i en rostfri apparat, och oops, då fick jag 4,5 liter 70%ig snaps, höhöö !!!

  Ha en bra midsommarhelg önskar Staris & Compis

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.