IMG_7045.jpg
IMG_7045.jpg

Hemmagjorda laxburgare.

Det finns inget som slår hemmagjorda hamburgare. Man vet vad de innehåller, man slipper alla konstgjorda smak- och konsistensgivare. Dessutom är de väldigt enkla att laga och det tar inte särskilt lång tid heller. Ikväll blev det laxburgare med klyftpotatis och paprikadressing.

 

Receptet är beräknat för 4 portioner:

 

500-600 g skinn- och benfri lax
1/2 msk dijonsenap
2 tsk worchestersås
1 ägg
2 1/2 msk ströbröd
1/2 tsk salt

 

 

 

 

Skär laxfiléerna i små bitar, ca 1/2 cm. Lägg bitarna i en skål och blanda ner senap, worchestersås, ägg, ströbröd och salt. Blanda om och låt stå en stund.
Forma 4 biffar av laxblandningen med hjälp av att skölja händerna i kallt vatten. Lägg biffarna på en blöt skärbräda så klibbar de inte fast. Stek biffarna i en stekpanna i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. OBS! tryck inte på biffarna under stekningen, köttsaften rinner ut och biffarna blir bara torra.

Tips!
Riv lite Västerbottensost direkt i laxblandningen, det ska vi prova nästa gång.

 

Dressing:

1 röd paprika
1/2 rödlök
2 tsk dijonsenap
1/2 dl créme fraiche eller matlagningsyoghurt
1/2 dl majonnäs
2 tsk honung
2 krm salt

 

 

Skölj och dela paprikan. Skär paprikan i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och låt stå en stund innan servering. Vill man så kan man göra dressingen redan dagen innan så alla smaker får samsas.

Värm hamburgerbröd lätt i ugn. Vi hade på lite chilisås på bottenbrödet, lade laxbiffen ovanpå och lät några skivor Västerbottensost smälta på biffen. Toppade med dressingen och på med locket!

 


 Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Det är svårt att säga men jag tycker att den lyfter fram de andra smakerna och tillför lite mer sälta. Det finns där men skulle det inte finnas så tror jag att det skulle kännas som att något saknas… lite svårt att förklara…

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.