makrillskagen knäckebröd
makrillskagen knäckebröd

Makrillskagen.

Tisdag 17 mars 2015

 

Hur illa kan det vara när matbloggare får kamerahaveri? När minneskortet sitter fast i kameran och inte går att få ut? Väldigt illa kan vi intyga. Någon kameradoktor i närheten som kan hjälpa oss? Ett av våra viktigaste arbetsredskap för att nå ut till er med inspiration fungerar inte som det ska och vi känner oss extremt handikappade. Ingen reservkamera har vi heller, den har vi donerat till den äldre generationen och mobilkameran känns inte tillräcklig. Som tur är har vi sparat lite bilder på datorns hårddisk som vi kan använda oss av. Därmed blir det inte riktigt som planerat vad gäller recept och publiceringsdagar ett tag framöver.

Den här skagenröran med rökt makrill hade vi tänkt bjuda er på mer mot slutet av veckan men det får bli idag istället. Vad är alternativet? Att det är helt dötyst här inne känns inte bra.

makrillskagen rökt makrill

Denna makrillskagen är härligt krämig och med en fin smak från makrill. Enkelt, snabbt och gott! Ett mycket trevligt alternativ till den klassiska Skagenröran med räkor. Denna skagen gör sig bra, nästan bättre, på fiberrikt bröd såsom knäckebröd än vanligt tunnbröd.

Fiskröran är god som tilltugg, passar finfint på festbuffén (varför inte nu till påsk?) och kan även avnjutas som vickning ihop med en riktigt kall och god öl. Själva hade vi ju med oss den till Marstrand i lördags som mellanmål. Med mormors silverbricka i ryggsäcken blev det en riktigt förnämlig fikastund. Var ska makrill annars avnjutas om inte i dess rätta element – vid havet!

Receptet hittades i tidningen ”Bakat & Gott” (2/2015).

 

 

 

 

8 bufféportioner.

 

 

2 rökta makrillfiléer (med svartpeppar)
250 g kesella/ kvarg, 10%
1 dl majonnäs
3/4 dl finhackad rödlök
1 kruka dill, finhackad
1 krm cayennepeppar
ev. flingsalt

 

 

 

 

Ta bort skinnet från makrillfiléerna och dela dem i små bitar, var noga med att få bort eventuella fiskben.

Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner makrillen. Smaka av med ev. lite flingsalt.

 

makrillskagen picknick marstrand

 

makrillskagen rökt makrill fiskröra

 

makrillskagen knäckebröd

 

Vem hade kunnat tro att Roy Fares’ chokladmuffins skulle orsaka läsarstorm här hos oss!?! Inte vi i alla fall. Något chockade men otroligt glada är vi över att nästan 1300 kikade in här i söndags, det är besökarrekord igen! Tack för titten ni alla, det sporrar oss otroligt. Men visst skulle det vara trevligt om ni skulle ta er tid att skriva ett litet ”hej”, vi är ju så otroligt nyfikna på vem just DU är. Just sayin’!

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Min Lilla Kokrå

  Ville bara säga hej 🙂 och beklaga kamerahaveriet :(Det är inte alltid tekniken är med en. Den där röran såg ju för god ut, och förstår att den smakade alldeles ypperligt där på klippan med solglittret i vattnet. Mysigt! Må så gott!

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Hej på dig med! Nä, teknikhaveri gillar vi inte men nu är det som det är.
   Det är så fantastiskt härligt nu när våren är här att kunna åka och fika vid havet, där själen verkligen får komma till ro. Ha det så bra!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.