IMG_1636-Kopia.jpg
IMG_1636-Kopia.jpg

Laxmousse i petit-chouxer och ett sorgens budskap.

En riktigt moussekänsla blir det över denna laxröra trots att den inte innehåller gelatin. Fast och fin i konsistensen passar den bra till att fylla t.ex. neutrala petit-chouxer med. En lyxig förrätt trollar du fram på ett ögonblick, förbered både petit-chouxer och laxmoussen dagen innan för bästa smak. Men fyll petit-chouxerna först strax före servering. Lite bubbel i glasen passar finfint till.

En härligt rökig och mild laxsmak samsas fint med rosépepparn och citronen. Vitlöken ger moussen lite extra skjuts. Vi kan mycket väl tänka oss att använda denna laxmousse även som fyllning i en fiskig smörgåstårta eller små salta bakelser.

Receptet är hämtat från ”Mitt kök” (nr. 3/2013).

 

4 portioner eller som fyllning till ca. 15 petit-chouxer.

 

200 g varmrökt lax
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
ca. 1 tsk citronsaft
1 tsk hela rosépepparkorn, mortlas
svartpeppar

 

Mosa laxen med en gaffel, pressa i vitlöken och vänd ner crème fraichen.

Smaka av med citronsaft, rosépeppar och nymalen svartpeppar.

Skär av hatten på petit-chouxerna och fyll med laxmousse, sätt tillbaka hatten som ett lock.

 

Laxmoussefyllda petit-chouxer

 

Vi hade egentligen för avsikt att ikväll ge er en lååång helgrapport från vår vistelse på underbara Klädesholmen (Tjörn) och låta er ta del av all den goda maten vi förtärde. För god det var den allt! Vi låter det vänta någon dag ännu för helgen som var blev verkligen inte som vi hade tänkt oss…

Glädje och sorg gick hand i hand när vi fick ta emot det sorgliga budskapet att Agnetas kusin somnade in i evig vila i fredags kväll. Han kämpade hårt mot cancern men orkade inte längre och dog endast 33 år gammal… Våra tankar är hos hans familj som kämpar med den tunga sorgen nu och försöker överleva vardagen. Vi ömsom gråter, ömsom skrattar och har letat fram gamla foton som hjälper oss att minnas honom som den levnadsglade kille han var. Världen är inte den samma utan dig Mathias, du fattas oss!

 

Så var rädda om varandra därute och ta ingenting för givet!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. annepauline

  Så sorgligt. Sorgligt är det när äldre människor går bort och ännu sorgligare och meningslöst känns det när en ung person går bort.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Absolut sorgligt och vi förstår inte alls vad det är för ”mening” med att gå bort så tidigt… 🙁

   Svara

  1. livsnjutarna

   Ja, denna sjukdom är förskräcklig och skördar så många människoliv att vi blir mörkrädda… 🙁

   Svara

 2. Lena

  Vilket kanongott recept.
  Jag som just funderade på vilka smårätter jag ska ha som fredagsmat i morgon, den här kunde ju passa perfekt.
  ha det gott! Lena från Make a head food

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.