Tror vi har snöat in oss på det här med curder, vansinnigt goda med den där fylliga smörsmaken i bakgrunden. Och till utseendet glänser de så vackert och förförande. Denna gång blev det rabarberns tur att förvandlas till en frisk och gudomligt god curd. Och vi vågar knappt tänka tanken på hur den förgyllde en rostad macka utan att det är risk för dregel på tangentbordet i skrivandets stund. Receptet hittades hos Icakuriren.
Här utlovas verkligen lite mera wow i magen! Våra grannar fick sig, till helgen som var, en liten burk med denna curd att provsmaka och deras utlåtande var ”fantastisk”!
Rabarbercurden varierar i färg beroende på hur mycket röda/gröna delar av rabarbern man använder. Vår blev lite ”snorgrön” men det är inget att hänga upp sig på…
Till en lagom stor syltburk behövs:
ca. 500 g rabarber i mindre bitar (behöver ej vara färska, går lika bra med frysta och upptinade)
1 1/2 dl vatten
2 stora ägg
2 1/2 dl socker
50 g osaltat smör
Koka rabarberbitarna i vattnet så att det blir mos av allt, ca. 10 minuter.
Pressa moset genom en sil ner i en rostfri bunke.
Vispa upp äggen och blanda ner dem i rabarberpurén. Tillsätt sockret och smöret i små tärningar.
Ställ bunken över en kastrull med kokande vatten. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar, det tar ca. 30 minuter.
Häll upp i steriliserad burk och låt kallna. Förvara i kylskåp!
Detta blir även vårt bidrag till Månadens sötsak där temat för juni månad är ”friskt”. Vi är därmed med och tävlar om en rabattkod hos Groupon.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Lena
Och grannen säger än en gång…. fantastiskt, friskt, mums, mer, wow!!!! 🙂
livsnjutarna
Det är nästan så vi hör lovorden över gårdsplanen, Lena! 🙂
sofie mumsfillibaba
Verkligen WOW! Kan tänka mig att det är gott. Har lite har gjort saft, chutney, paj och muffins av årets rabarber. Dags för curd tror jag!
livsnjutarna
Ska bli spännande att se vad du tycker om den sen! 🙂
Tack för att du tittade in i vårt kök! 🙂
Lena
Oj vad gott det ser ut. Måste provas!
// Lena
livsnjutarna
Härligt, det är bara att prova på! Ska bli roligt att höra vad du tyckte om den sen. 🙂
Kul att du hittade till vårt kök 🙂
Mårtenssons kök
Så gott, rabarberna verkar verkligen frodas i år och det finns ju tydligen hur mycket gott som helst att ha dom i!
livsnjutarna
Rabarber går inte av för hackor! 🙂
Och med vår rabarbercurd har vi nog skapat en boom, vi vet flera stycken som redan har gjort den och fler tänker göra den. Härligt att kunna inspirera! 🙂
Emmy
Rabarbercurd måste vara hur gott som helst! Åh, så mycket gott man kan ha den till.
livsnjutarna
O ja, Emmy du har så rätt! 😉 Mumsfilibabba på rostat bröd men även gudomligt god att smaksätta naturell yoghurt med eller som sylt i havregrynsgröten 🙂
Tina N
Oj, vad det låter gott! 🙂 Bra tips. Jag har en massa rabarber och paj kan man ju inte äta stup i kvarten.
livsnjutarna
Hej och välkommen hit! Vi håller med dig, variation förnöjer! 🙂