IMG_17721.jpg
IMG_17721.jpg

Rabarbercurd.

Tror vi har snöat in oss på det här med curder, vansinnigt goda med den där fylliga smörsmaken i bakgrunden. Och till utseendet glänser de så vackert och förförande. Denna gång blev det rabarberns tur att förvandlas till en frisk och gudomligt god curd. Och vi vågar knappt tänka tanken på hur den förgyllde en rostad macka utan att det är risk för dregel på tangentbordet i skrivandets stund. Receptet hittades hos Icakuriren.

Här utlovas verkligen lite mera wow i magen! Våra grannar fick sig, till helgen som var, en liten burk med denna curd att provsmaka och deras utlåtande var ”fantastisk”!

Rabarbercurden varierar i färg beroende på hur mycket röda/gröna delar av rabarbern man använder. Vår blev lite ”snorgrön” men det är inget att hänga upp sig på…

 

Till en lagom stor syltburk behövs:

 

ca. 500 g rabarber i mindre bitar (behöver ej vara färska, går lika bra med frysta och upptinade)
1 1/2 dl vatten
2 stora ägg
2 1/2 dl socker
50 g osaltat smör

 

Koka rabarberbitarna i vattnet så att det blir mos av allt, ca. 10 minuter.

 

 

 

 

 

 

Pressa moset genom en sil ner i en rostfri bunke.

 

Vispa upp äggen och blanda ner dem i rabarberpurén. Tillsätt sockret och smöret i små tärningar.

 

 

 

 

 

 

 

Ställ bunken över en kastrull med kokande vatten. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar, det tar ca. 30 minuter.

Häll upp i steriliserad burk och låt kallna. Förvara i kylskåp!

 

 

 

 

 

 

Detta blir även vårt bidrag till Månadens sötsak där temat för juni månad är ”friskt”. Vi är därmed med och tävlar om en rabattkod hos Groupon.

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Ska bli spännande att se vad du tycker om den sen! 🙂
      Tack för att du tittade in i vårt kök! 🙂

      Svara

    1. livsnjutarna

      Härligt, det är bara att prova på! Ska bli roligt att höra vad du tyckte om den sen. 🙂
      Kul att du hittade till vårt kök 🙂

      Svara

    1. livsnjutarna

      Rabarber går inte av för hackor! 🙂
      Och med vår rabarbercurd har vi nog skapat en boom, vi vet flera stycken som redan har gjort den och fler tänker göra den. Härligt att kunna inspirera! 🙂

      Svara

    1. livsnjutarna

      O ja, Emmy du har så rätt! 😉 Mumsfilibabba på rostat bröd men även gudomligt god att smaksätta naturell yoghurt med eller som sylt i havregrynsgröten 🙂

      Svara

Lämna ett svar till Tina N Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.