Lärarexamenstårta
Lärarexamenstårta

Lärarexamenstårta till Lotta.

Det är examenstider och min arbetskompis Mimmi ville gärna överraska sin vän Lotta med en tårta. Det skulle vara en liten (16 cm i diameter) tårta, en examenstårta för Lotta är nu fröken i musik och idrott. Stort Grattis! Jag fick helt fria händer men efter lite detektivarbete kom det fram att den nyutbildade lärarinnan är mycket förtjust i Nutella och choklad. Så detta blev en riktigt chokladspäckad tårta!

 

Tårtan bestod av chokladtårtbotten fuktad med chokladmjölk spetsad med lite Mozart svart chokladlikör. Chokladtårtbottnen är fylld med mjölkchokladmousse med Geishabitar i och ett lager med Nutella. Den var spacklad med kakaosmörkräm. Tårtan är täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av marsipan, sockerpasta och en blandning marsipan/flowerpaste samt kristyr.

 

 

 

 

 

För att göra noterna har jag använt mig av denna utstickare, s.k. tappits.

 

 

 

 

Den gula fjärilen är penslad med Pearl Vanilla Mist-pulverfärg.

 

 

 

 

 

 En svart skoltavla ska väl varje fröken ha?!

 

 

Smarrig fikastund!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Tack Amy för de snälla orden! Vad glad jag blir! 🙂
   Hann du inte nu så tar du det nästa år 😉

   Svara

 1. Tove

  Vad fint det blev med den svarta tavlan, rolig idé! Och tårtan låter verkligen som en dröm för en chokladälskare. 🙂

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack Tove!
   Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med tårtan, bilden jag hade i mitt huvud stämde överens med verkligheten 😉 Och fröken Lotta skrev att hon tyckte den var himmelsk så visst blev den ”godkänd” 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.