Tisdag 26 januari 2016
Vi har nog rört ihop de godaste köttfärsbiffarna som vi smakat på länge. Det blev efter konceptet ”man tager vad man haver” och det blev ett mycket lyckat resultat och därför dyker receptet upp här.
Biffarna har vi gjort på blandfärs. Det blir oftast så att vi använder oss av just blandfärs för att det med jämna mellanrum dyker upp kanonpriser på det och sen blir maträtterna saftigare och mer smakrika enligt oss.
Hur som, vi körde med lite kylskåpsutrensning och av den anledningen fick både kapris och soltorkade tomater hoppa ner i blandfärsen tillsammans med basilika och oregano. Lite medelhavskänsla blev det allt över dem! Vi blandade ihop en snabb basilikasås att servera till.
Svårare än så här är det inte att sätta lite guldkant på vardagsmiddagen!
4 portioner.
450 g blandfärs
1 msk hackad kapris
6 st. grillade soltorkade tomater (Zeta), hackade
1 msk hackad basilika (djupfryst)
1/2 tsk torkad oregano
1/2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
svartpeppar
1 stort ägg
smör och olivolja till stekning
Till servering:
cocktailkapris
basilikasås
råstekt potatis
Basilikasås:
2 dl turkisk yoghurt
1-2 msk hackad basilika (djupfryst)
salt, svartpeppar
olivolja
Börja med att blanda till basilikasåsen så får den stå och dra en stund.
Blanda pressad vitlök och salt med grädden. Rör snabbt ihop alla ingredienser till en smidig färs. Forma till fyra lika stora biffar med hjälp av lite fuktade händer.
Stek biffarna i en blandning av smör och olivolja på medelvärme ca. 3 minuter per sida. Häll på lite vatten (ca. 1 1/2 dl) och låt småputtra under lock ca. 5 minuter. Ös på lite innan servering.
Servera biffarna med basilikasåsen och råstekt potatis (som vi tycker är så gott!).
Idag är vår hemlighet inte längre hemlig. Vi har inlett ett samarbete med vår lokala nyhetstidning ”Kungälvs-Posten” där vi i slutet av varje månad ska bidra med ett mattips. Allt fick sin början sedan de skrev ett reportage om oss och vårt stora matintresse och idag kom det första ”Månadens mattips” i tryck. Vi är så tacksamma och glada för att ha fått denna möjlighet och hoppas kunna inspirera Kungälvsborna till gladare matlagning.
Smaklig biffstund!
~Neta & Peppe~
Faster
GRATTIS! Det skall folk från Finland till det.
Livsnjutarna
Tack tack! 🙂
Mårtenssons Kök
Så gott det låter, vi är stora gillare av kapris båda två och att ha det i biffar är ju så gott.
Stort grattis till ert uppdrag, så himla kul!
Kramar på er
Livsnjutarna
Speciellt cocktailkapris skulle man ju lätt kunna föräta sig på! 😉
Tack tack, ja det här är spännande tider och något av en dröm som gått i uppfyllelse!
Kramizar tillbaka! 🙂