8 december 2014
En vecka in i december och ni har precis öppnat lucka 8 i vår matiga julkalender! Vad tycker ni om den, om vi nu vågar fråga det?
Vad är mer juligt än smak och doft av saffran? Genast tänker ni lussekatter och saffransfisksoppa. Tänk om, tänk nytt! Här ger vi er receptet på en riktigt god sillinläggning med saffran i. Nu vaknade ni allt till va’?
Denna saffranssill är en krämig sort med mjuk och len smak. Äppeltärningarna ger lite ”crunch” och vitlöksklyftan ger en extra skjuts men allt harmoniserar på ett mycket gott sätt. Och visst blir allt så vackert när saffran får ge färg.
Recept från bloggen ”Sköna sillar”.
1 förpackning (420 g) 5-minuters sill
2 1/2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
Låt sillen rinna av på hushållspapper och skär den sedan lite på snedden i lagom stora bitar. Skala och tärna äpplet.
Blanda crème fraiche, majonnäs, äpple och saffran i en skål. Pressa i vitlöken och rör om. Smaka av med svartpeppar. Lägg i sillbitarna och rör om.
Låt sillen stå ett dygn i kylskåp innan servering.
I Te-adventskalendern: Kloka tankar. Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar samt naturliga aromer.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Mårtenssons kök
Japp, det var en sill helt i vår smak, den lägger vi på listan över sillar som ska provas – förr eller senare:)
Livsnjutarna
Ja, den sillistan blir inte precis kortare 😉