Söndag 21 september 2014
Sköna söndag levererade en riktigt mumsig frukostnyhet. Spännande matbloggsrecept har en tendens att sprida sig lika lätt som förkylningsbaciller om hösten. Vi har sett många andra matbloggare skriva om davosgröt/ overnight oats och nu var så turen kommen även till oss.
Den här davosgröten smakar höst tack vare kanelen och ännu mera höstlig blir den med äppeltärningarna som serveras vid sidan om. Len och mjuk i smaken och vi upplevde den mer som en pudding än en ”riktig” gröt. Otroligt mättande är den eftersom den är gjord på yoghurt istället för vatten. Till vår frukost åt vi davosgröten mer som ett komplement (efter nybryggt kaffe/te, smörgås med mycket gott pålägg) och då räckte det gott och väl att dela på portionen i två mindre skålar.
Det fräcka med denna gröt är att man förbereder den kvällen innan och låter den stå och svälla över natten i kylskåpet. Färdigt, bara att ta fram och äta till frukost. Är man en person som väljer att nyttja varje extra minut till att sova gör man gröten i en burk med lock som man bara behöver packa ner i väskan innan man rusar mot jobbet på morgonen.
Med denna frukostgröt i magen är man helt klart full av energi att ta sig an en ny dag med nya möjligheter!
1 portion.
1 dl grynblandning; rågflingor, havregryn, veteflingor, kornflingor och vetekli (AXA)
2 dl naturell yoghurt (vi använde Valios laktosfria, 2,5% fetthalt)
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk flytande honung
1 msk krossade linfrön
Till servering:
pumpakärnor
finhackat äpple med lite citronsaft
malen kanel
Blanda alla ingredienser till gröten i en skål på kvällen. Täck med plastfolie och och låt stå i kylskåp över natten.
Tärna äpplet och droppa över lite citronsaft så förhindrar man att det blir brunt och trist. Toppa davosgröten med pumpakärnor, äppeltärningar och lite malen kanel.
En höstlig davosgröt med kanel serverad med äppeltärningar.
Sköna söndag – davosgröt ger en bra start på dagen!
Smarrig frukoststund!
~Neta & Peppe~
Min Lilla Kokvrå
Härligt, lyxig helgfrukost 🙂
Livsnjutarna
Ja, helgfrukostar ska vara lyxiga. Livet är för kort att inte njuta av en lång frukoststund! 🙂