Enkelt är gott, precis som denna löksill. Som vi dessutom valt att döpa till världens godaste för vi tycker att den är det. Och det ska vara mycket lök i av både gul och röd sort! Midsommarhelgen må vara över för detta år men sillinläggningarna består och så även denna klassiker som vi firat midsommar med två år i rad nu. Och det känns som att den blir bara bättre med åren…
Världens godaste är för övrigt ett ypperligt betyg för att komma från frun i huset som är känd för att mest gilla krämiga sillinläggningar.
8 portioner.
2 förpackningar 5-minuters sill från Abba, á 420 g
lagen från 5-minuterssillens båda förpackningar
1 gul lök
2 rödlökar
4 lagerblad
6 kryddpepparkorn, lätt krossade
2 tsk ättiksprit
Skär sillfiléerna på snedden i lagom stora bitar. Skala lökarna och skär dem till ringar. Blanda ihop alla ingredienser till lagen och i med lökringar och sillbitar. Låt stå i tättslutande burk över natten i kylskåp så hinner smakerna gotta till sig och löken blir lite lagom mjuk i konsistensen.
Hemligheten är mycket lök.
Världens godaste löksill.
Smarrig sillstund!
~Neta & Peppe~
Liv i språket - Språk i livet
Luktar och ser toppen ut! Den blir kanon imorgon! Tack och god jul!
Tore andersson
Ätikssprit avses 12 eller 24%?