Vi har inte bara haft en tyst minut utan det har varit total tystnad här i vårt virtuella kök i en vecka nu. Vi har tillbringat några dagar i våra hemtrakter i Finland och umgåtts med familj och släkt och fått krama om alla ordentligt. Vi upplevde vårt livs sorgligaste dag någonsin när vi i lördags närvarade vid begravningen av Netas jämnåriga kusin Mathias. Cancern tog hans liv. Det finns inga magiska ord eller ens tårar som kan få honom tillbaka till livet och det smärtar. Samtidigt brottas vi med den här överhängande känslan av overklighet… en tanke om att nästa gång vi åker hem så kommer vi att träffa honom… men så blir det inte.
”Till alla kära jag lämnat kvar,
var inte ledsna jag har det bra
minns mig med glädje,
tala om mig ibland
rösten hörs bra från strand till strand.”
Livet är både glädje och sorg. Vi som lever får vara tacksamma, även om livet känns så orättvist ibland. Och fira livet kan vi göra varje dag och på så många olika sätt. Vi gör det genom att äta god mat och därför vill vi idag bjuda er på en riktig tårtmiddag. För vem kan säga nej till en krämig tortillatårta? Kanske ett tips inför morgondagens fredagsmysmiddag även om vi misstänker att många redan har tagit ledigt klämdagen till ära.
Tårtan är inte så brödstinn med de tunna tortillorna och kycklingen är ett trevligt inslag istället för köttfärs. Bacon ger saftighet och lätt röksmak och från salsan kommer en gemytlig hetta. Vi använde oss av en mild salsa men där väljer ni själva utifrån hur stark ni vill ha tårtfyllningen. Så vem vill ha en bit av tortillatårtan?
Vi skulle mycket väl kunna tänka oss denna kycklingröra i en lasagne eller fylla cannellonis med den.
4-5 portioner.
Ugnstemperatur: 225°
4 tortillas, 18 cm i diameter
2 kycklingbröstfiléer
1 gul lök
150 g champinjoner
1 röd paprika
140 g bacon, tärnat
1 burk Chunky salsa (valfri styrka, 350 g)
200 g Philadelphiaost
salt, svartpeppar
1-2 dl riven ost
10-12 svarta urkärnade oliver
Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs kyckling och bacon i lite matfett några minuter och tillsätt lök, svamp och paprika och låt fräsa med tills all vätska från svampen kokat in. Tillsätt salsa och Philadelphiaost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tortillabröden med fyllning emellan på en bakpappersklädd plåt. Även den översta tortillan ska vara täckt med kycklingröran. Strö över riven ost och oliver.
Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och allt har fått fin gyllenbrun färg.
Bjud en fräsch sallad till, gärna med majs och tomat i.
I ölglaset: Franziskaner weiβbier.
Tårt(illa)middag.
En krämig kycklingröra hittas i denna goda tortillatårta.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Amy's piece of cake
Tortillatårta är ju bara så gott… nu var det ett tag sedan vi gjorde den men snart är det nog dags igen. Och som ni vet så blir det en vegisvariant hemma hos oss.
Ja, det gäller att njuta av nuet och av sina nära och kära. Det är alltid ofattbart när något sådant händer. Jag tänker på er i er svåra stund, kramar.
livsnjutarna
Tack fina du, tankarna värmer ska du veta! Kram!
Lena
Livet är inte rättvist på något sätt eller vis när så unga människor blir sjuka och dör.
Mina varma hälsningar till er.
Kram lena från make a head food
livsnjutarna
Tack för omtanken, det värmer! Kram!
milla
Härlig tårta
Beklagar sorgen när någon dör ung så känns det riktigt tungt
Ta hand om er
livsnjutarna
Ja, det känns riktigt tungt och så meningslöst… tack för omtanken, kram!
Mårtenssons kök
Nej, det är verkligen inte rättvist på något vis, vem vill förlora nära och kära… Men ni har helt rätt i att vi som finns kvar måste fira våra liv och på så vis även hedra de som vi saknar och deras liv.
Sänder våra tankar till er, ta hand om varandra!
livsnjutarna
Tack för er omtanke, det värmer! Kram på er!