Idag är det en ny månad, april april. Undrar hur många av er som blivit lurade idag? Ni kanske inte ännu ens är medvetna om att någon dragit er vid näsan. Men sånt sysslar inte vi med utan denna supergoda pepparrotssill är en helt sann historia.
Ja, det får bli en sill till idag bara för att påskhelgen inte riktigt har sett sitt slut än. Och goda sillinläggningar som man gör i ett nafs kan man aldrig få för många av, tacka vet vi 5-minuterssillen! Sill är både gott och nyttigt!
Denna sill får ett härligt sting av pepparrot utan att vara för stark. Citronen ger en fin fräschör påsken och våren till ära.
1 burk.
1 förpackning (420 g, färdig inläggningssill) 5-minuters sill
1/2 dl riven pepparrot eller en liten burk (45 g) Winborgs pepparrot
1 dl crème fraiche
1/2 dl finhackad dill
saft och finrivet skal av 1/2 citron (smaka dig fram)
salt, svartpeppar
Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper och skär dem sedan i bitar, lite på snedden.
Blanda riven pepparrot med crème fraiche och dill. Smaka av med citronsaft, citronskal, salt och svartpeppar. Blanda ner sillbitarna.
Låt gärna sillen stå ett dygn i kylskåp innan servering så kommer smakerna sig fint tillrätta.
Sill med pepparrotssting.
Det har kommit in en beställning på LCHF-bröd så frun i huset har experimenterat med att baka idag. Imorgon ska beställaren få provsmaka innan vi sätter igång det ”stora” brödbaket.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Mårtenssons kök
Pepparrotssill, så gott så. Inte en endaste liten sillbit åt vi i påsk och inte ett endaste lur utsattes vi för heller. Men som tur var så har vi överlevt ändå:)
livsnjutarna
Ni mumsade säkert annat gottigt för att betrygga er överlevnad så vi är inte oroliga 😉 Pepparrotssill är mycket gott!