Den utlovade kycklingburgaren inför helgen kommer här och nu på februari månads sista dag. Håll till godo!
Kyckling är gott, lätt, magert och mumsigt. Hur många gånger har du inte valt en kycklingburgare istället för en ”vanlig” burgare för att vara lite nyttigare? Men hur nyttigt är det då kycklingburgaren innehåller mer E-nummer än kyckling hos de ledande smabbmatskedjorna?
Den bästa, enklaste och framförallt smakrikaste lösningen är att göra dina egna! Du behöver få ingredienser, slipper E-nummer, och burgaren blir så mycket godare! Och som pricken över i:et är hembakta hamburgerbröd som du hittar här om du missade dem tidigare i veckan. Bara att skära upp och värma på dem lite i ugnen innan servering.
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk (honungs) dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk salt
nymald svartpeppar
Förslag på tillbehör:
sallad av valfri sort
honungsdijonsenap
curry- och vitlöksdressing
skivor av knaperstekt bacon
klyftpotatis
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Forma till 4 biffar, ca 140 g/biff.
Stek i smör i en stekpanna, 3 minuter/sida.
Vi valde att servera klyftpotatis till och hade gjort en egen vitlöks-currydressing (turkisk yoghurt, majonnäs, pressad vitlök, lite salt och curry efter tycke och smak) som blev riktigt lyckad. Ett tunt lager med honungsdijon på bottenbrödet toppat med säsongsmix av sallad och på med kycklingfärsbiffen, lite strängar av knaperstekt bacon och dressingen. Och så locket då…
En riktig helgfrestelse, hemmagjorda kycklingburgare med hembakt hamburgerbröd
Nu har vi fredag helt plötsligt! Var inte oroliga för vi vet nog att det egentligen är torsdag. Som vi har putsat och fejat, inför det eminenta Finlandsfrämmandet som landar på Landvetter på lördagsmorgonen, för sånt har vi minsann inte tid med imorgon. Matmässan ”Passion för mat” drar igång och vi ska strosa runt där så länge vi orkar tills magarna står i fyrkant av allt provsmakande och man känner sig lite lätt lullig efter alla dryckesprovningar. En härlig dag att se fram emot med andra ord! Och vi misstänker att vi inte kommer att vara ensamma…
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Mårtenssons kök
Ser ju hur proffsiga ut som helst gör dom, Håkan gillar den där currysmaken väldigt.
Hoppas ni har en bra dag på mässan, misstänker att det gäller att ha de vässade armbågarna med sej.
livsnjutarna
Proffsiga eller inte, så mycket godare än de man köper! 😉
Matmässan en fredag var inte så farligt vad gäller trängseln. Tidigare har vi varit endast lördagar där men härefter kommer vi att lyxa till det med semesterdag och gå på fredagarna.
Tina
Vad gott med curry i kycklingburgaren.
Den matmässan hade jag velat gå på där är ju en himla massa gott!!
livsnjutarna
Mycket gott med curry! 🙂
Du får boka in mässan nästa år 😉