Längre än så här kan vi inte låta er vänta på denna himmelska efterrätt som får snålvattnet att rinna hos oss bara av att skriva om den. Vi har redan ätit den två gånger på två dagar och det säger en hel del, inte sant? Så visst var det dessa fattiga riddare med choklad som vi smaskade till frukostefterrätt igår. Och som hamnade på vårt middagsbord ikväll också. Syndfullt värre när vi varit lediga alltså!
De här riddarna är så goda så vi sitter här ordlösa och vet inte hur vi ska förklara hur smarriga de är. Rackarna är väldigt maffiga så ha gärna en lättare maträtt innan såsom soppa så att ni verkligen orkar sopa assietten helt ren från varje liten smula.
Balansen mellan alla smaker är perfekt och sötman är minimal, precis som vi vill ha det. Vi valde att byta ut vaniljsockret mot vaniljpulver, ett lyckat initiativ! Men kanelen finns där och ihop med smöret vid stekningen blir dessa riddare en superkombo! Och de känns långt ifrån fattiga! Och med oss sopade de mattan rejält…
Så har ni några skivor dagsgammalt bröd i skafferiet är dessa riddare perfekta att slänga ihop och det tar inte lång tid alls, sisådär 10 minuter. Så vad väntar ni på?!?
Receptet är hämtat ur boken ”Choklad för alla tillfällen” från Tukan förlag. En bok som verkligen får det att vattnas i munnen på chokladälskare som vi.
Till 2 portioner:
50 g mörk choklad, 70%
4 skivor vitt bröd, ca. 1 1/2 cm tjocka
Äggsmet:
1 ägg, rumsvarmt
2 msk grädde
2 msk mjölk
1 1/2 msk socker
1/4 tsk vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk malen kanel
Till stekning:
25 g smör
Till dekorering:
florsocker att sikta över
Smält chokladen antingen i mikron på svag värme etappvis eller i vattenbad. Rör om den.
Bred den smälta chokladen på två av brödskivorna och lägg en brödskiva utan choklad som lock.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten med en gaffel i en låg skål. Låt dubbelmackorna dra i smeten 30 sekunder, vänd dem och låt dem dra ytterligare 30 sekunder.
Smält smöret i en teflonpanna över medelhög värme och vänta tills det börjar fräsa. Ta upp dubbelmackorna från äggsmeten, låt dem rinna av och lägg dem i stekpannan.
Stek dubbelmackorna i 2 minuter per sida eller tills de har fått fin gyllenbrun färg.
Pudra över florsocker och servera dem genast.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
vivatextil
hejsan
men oj vad det där såg gott ut.. ska prova på, gotta monster som jag är
livsnjutarna
Hej på dig och roligt att du lämnade en liten kommentar. Absolut värt att prova på, det är mumsfilibabba! 🙂
annepauline
Ojoj, jag tycker mycket om vanliga fattiga riddare så vad ska jag då tycka om dessa? Måste naturligtvis provas i helgen!
Jag gjorde tonfisksåsen med fetaost igår kväll och den blev verkligen god. Den försvann till sista klicken. Så snabbgjord och ändå liksom lite ”extra”. Kommer att bli en återkommande favorit.
Jag har fortfarande inte fått Kuriren, buhuu, hoppas nu den kommer idag.
livsnjutarna
Ja, dessa riddare gör nog ingen besviken vågar vi lova! 😉
Roligt att du gillade tonfisksåsen. Snabbt och enkelt är vår melodi 😉
Håller tummarna att Kuriren kommer till dig snarast!
vivatextil
Hej igen. Nu har jag provat dessa underbara riddare med ” mina gubbar” (en matlagningskurs via vuxeninstitutet) o godkända blev de minsann 😀
tack Viveca
livsnjutarna
Härligt att ”dina gubbar” gillade ”våra riddare”! Tänk att våra recept hamnar på en matlagningskurs, det var som tusan! Tack själv! *sträcker på ryggen ytterligare lite* 😉