Välkommen år 2013, ett nytt år med nya möjligheter står för vår dörr. Vem vet vilka smarrigheter vi ska till att laga under kommande 365 dagar. Vi ser med spänning fram emot detta nya matår. Har ni några tips på gudomliga godsaker som vi bara inte får missa får ni gärna lämna ett tips, annars lovar vi fortsätta inspirera er på bästa sätt.
Men nu tänker vi ge er en liten tillbakablick över det gamla året, låta er minnas några av våra höjdpunkter tillsammans med oss. För det är helt fantastiskt att kunna bläddra i vårt arkiv och se hur mycket gott som vi mumsat i oss. Ni glömmer väl inte att även ni kan plöja runt där bland alla publicerade inlägg?
Det var inte det lättaste att välja ut det lilla extra från varje månad men här kommer de – tadaaaaaa….
I januari bakades det Tigermuffins med klös i flera omgångar för att få den rätta proportionen mellan citron- och lakritssmaken.
Knäckebrödet blev vår favorit i februari.
I mars njöt vi av gudomlig Stifado.
Muminkalas som utmynnade till en hel fikabuffé var på programmet i april.
I maj bakades det på beställning till Alice’s dop och så åt vi lingonglaserad grillad högrev och glödbakad sötpotatis med fetaoströra.
Philadelphiabullar är vårt mest sedda blogginlägg hittills från juni månad (då även vår blogg fyllde 1 år) och det var också nu som den första tårtbeställningen levererades, en lärarexamenstårta.
En riktig klassiker kom upp på tapeten i juli – laxfoliepaket.
I augusti bakades det sötpotatisbröd till picknicken i fårhagen.
En georgisk lammgryta med vindruvor tillagades i september.
Vi serverade pubmat hemmavid i oktober; fish ’n chips och den multifunktionella currysåsen blev en favorit.
I november åkte det gamla köket ut och in kom det nya lantligt inspirerade köket och så komponerade vi en mandeltorsk på rökta mandlar.
Och så kom december med alla julbestyr och vi dukade upp en julig fikabuffé och ett dignande julbord på självaste julafton.
Så nej, det blir inget nytt recept denna gång, vi tror att ni har nog med bestyr att kolla igenom alla ovanstående länkar. Det blev inget avancerat i matväg för vår del idag heller. Någon som inte ätit hämtmat idag? Här blev det varsin kebabrulle för går man och lägger sig vid 5-tiden på morgonen orkar man nog inte stå och kocka särskilt mycket när man väl kravlat sig upp ur sänghalmen. Men en trevlig nyårsafton hade vi med god mat, gott i glasen och sällskapsspel till tidig morgon. Rapport och recept utlovas framöver.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Anna/Frostrosor
Mmm… någon gång när jag kommer och våldgästar i ert kök, vill jag bli bjuden på Stifado, mums!
God fortsättning!
livsnjutarna
Det kan vi absolut lova att vi bjuder på, du är mer än välkommen! 🙂
Amy's piece of cake
Härligt matbloggsår ni haft minsann, önskar er en riktigt god fortsättning på det nya året!
livsnjutarna
Javisst är det fantastiskt att sammanställa och se hur mycket gott man ätit under ett år och då var detta bara en mumsbit 😉 Det samma till dig Amy!