Det är vardag och tiden räcker inte riktigt till men man vill ändå kunna njuta av en god lasagne. Då har vi knepet här utan att för den skull pruta på kvaliteten och smaken. Hemligheten är en burk ajvar relish och ricottaost som blir en härligt krämig sås tillsammans med köttfärsen samt färska lasagneplattor.
Ajvar relish är en kryddig sås med olika smakstyrka där paprika är huvudingrediens och såsen härstammar från Balkanländerna. Mycket god och kan användas i många fler matsammanhang.
Receptet till denna genvägslasagne hittade vi i Buffé 8/2012.
Ugnstemperatur: 225°
Denna rätt blir det 4 portioner av.
1 paket färska lasagneplattor (200 g)
500 g köttfärs
1 burk ajvar relish mild (ca. 350 g)
1 1/2 dl vatten
1 burk ricotta (250 g)
100 g färskriven parmesan eller pecorino
1 dl hackad basilika (ca. 1 kruka)
5 stora tomater
2 krm svartpeppar
salt
Bryn färsen i en stekpanna. Salta lätt. Rör ner ajvar relish och häll på vattnet. Låt koka ihop någon minut. Ta från värmen och blanda i ricotta, 2/3 av den rivna osten och basilika. Krydda med peppar.
Skär tomaterna i ca. 1/2 cm tjocka skivor.
Varva lasagneplattor, färsröra och tomatskivor i en smord ugnssäker form, ca. 20*30 cm. Avsluta med färsröra och tomatskivor. Strö över resten av den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter. Servera med en god grönsallad till.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Anna/Frostrosor
Jag undrar genast vart min middagsinbjudan tagit vägen? Eller ni kanske levererar lunchlådor direkt till jobbet? I så fall beställer jag genast en låda med denna smarriga lasagne!
livsnjutarna
Du är för rar du Anna, vem vet i framtiden om det blir möjligt!? 😉
Amy's piece of cake
En god lasagne tackar jag då inte nej till! Precis som Anna undrar jag vart min inbjudan har försvunnit? 😉
livsnjutarna
Söta rara du, vi får se vad som händer när köket är färdigrenoverat… 😉