Denna smakrika pastasås har allt vårt kök står för; snabbhet, enkelhet samt bra och få råvaror. Att såsen dessutom smakar jublande gott är en riktig bonus! Med både tonfisk och fetaost blir den även mycket mättande.
Receptet till denna sås hittades för lääänge sedan i en reklamfolder vid nylanseringen av Milda Mat vill vi minnas. Men eftersom vi ratar alla konstgjorda gräddprodukter, fick receptet modifieras lite av oss själva.
4 portioner.
1 medelstor purjolök
olivolja till stekning
1 dl tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 burkar (à 200 g) tonfiskfilébitar i vatten
1 rågad dl kalamataoliver
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta, pressad
salt, peppar
Skölj, ansa och skiva purjolöken tunt, fräs den i olivolja i en traktörpanna och låt även tomatpurén fräsa med en kort stund. Tillsätt pressad vitlök och grädden, sjud i ca 5 minuter.
Låt vätskan från tonfiskburkarna rinna av, tärna fetaosten, kärna ur oliverna (om du inte använder urkärnade) och lägg dessa i pannan. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~