På fredag vill man ha något gott, snabbt och enkelt. Många föredrar tacos, så varför inte variera med tacos i pajformat? Tacokryddan tillsammans med det krämiga täcket är en oslagbar kombination!
Pajdeg:
4 dl vetemjöl (1 dl rågmjöl kan med fördel blandas i för att få ett mer fiberrikt skal)
125 g smör
3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 påse taco-kryddmix
1 msk tomatpuré
3 msk vatten
1 burk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl riven ost
- Gör i ordning pajdegen som du snabbt formar till en deg. Platta ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp medan du gör köttfärsröran.
- Bryn lök, och köttfärs tillsammans, pressa i vitlöken. När köttfärsen är genomstekt tillsätter du tacokryddan, tomatpurén och vattnet. Låt småputtra på låg värme i några minuter.
- Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter. Lägg sedan köttfärsröran i pajskalet.
- Blanda ihop crème fraiche, ost och majonnäs och bred det över köttfärsen så att det täcks helt. Grädda i 225 grader tills täcket får en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Amy's piece of cake
Jättegott och enkelt att göra!
livsnjutarna
Amy, håller med dig. Lite variation i det hela också. Det här receptet har följt med oss länge.