En väldigt lyxig och smakrik måltid på en kort stund får man med hjälp av färska lasagneplattor. Och detta är helt klart ett alternativ till lasagne och fyllningen kan varieras i oändlighet. Enkla att göra samtidigt som de är trevliga att titta på. Citronsmaken i dessa cannellonis är väldigt framträdande så vill man vara lite försiktig kan man ta i mindre mängd citronskal. Däremot upplevde vi att citronsmaken jämnade ut sig till följande dag.
Laxcannelloni med kräfttopping
4 portioner
250 g ricottaost
300 g fryst, tinad och urkramad bladspenat
2 msk mjölk
rivet skal av 1 citron
salt, peppar
ca. 350 g färska lasagneplattor
150 g kallrökt lax i skivor
4 dl färdig ostsås, t.ex. Kelda
Kräfttopping:
200 g kräftstjärtar i lag
2 msk olivolja
1 msk saft av citron
ca. 1 dl stor kapris på stjälk eller 1/2 dl mini-kapris
svartpeppar
Värm ugnen till 200°.
Rör ihop ricotta, spenat, parmesan (2 dl), mjölk och citronskal, smaka av med salt och peppar.
Skär lasagneplattorna i åtta bitar. Bred på fyllningen och lägg på lax. Rulla ihop till rullar och lägg i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsås. Strö över parmesan (1 dl). Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter tills de har fått fin färg.
Kräfttopping
Häll av lagen från kräftstjärtarna. Halvera kaprisen (om du använder stora). Blanda resten av ingredienserna och peppra. Toppa cannellonin med blandningen efter att du tagit dem ur ugnen.
(Recept från ICAkuriren 36/2011)
Livsnjutarnas Gourmetkök kommer att hålla semesterstängt 10-14 mars. Vi åker då på en liten nöjestur till Salzburg, Österrike. Vi lovar återkomma med bilder och en massa matnyttigt. Ha en trevlig helg och så hoppas vi att vi ses nästa vecka igen!!! 🙂
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~