Vi har säkert sagt detta förr, men vi säger det igen; köttfärs kan varieras i all oändlighet! En fin basvara att utgå från när vardagsmiddagen ska tillredas och man vill att det ska gå undan i köket.
Denna maträtt kom till lite av en slump hemma hos oss. Vi hade tänkt slänga ihop en kycklinggryta av något slag, men upptäckte att det låg endast en ynka kycklingfilé i frysen. Bara att tänka om!
Därför fick det bli en köttfärsgryta med smak av curry – enkelt, gott och lite annorlunda! Använd blandfärs så får du en saftigare och mer smakrik gryta!
Vad du väljer att servera till är helt upp till dig, denna gång valde vi en helt ny pasta för oss som var gjord på kikärtsmjöl (Risenta). Naturligt glutenfri Rigatoni och med en fin kikärtssmak som gick bra ihop med grytan.
4 portioner.
400- 500 g blandfärs
olivolja till stekning
1 gul lök
1 klyfta vitlök
250 g broccolibuketter (färska eller djupfrysta)
1 röd paprika
1 msk curry
1 köttbuljongtärning eller 1 1/2 msk köttfond
1-2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
salt, peppar
Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Strimla paprikan. Bryn köttfärsen i lite olivolja tillsammans med löken och vitlöken, tillsätt broccolin och paprikan.
Strö över curryn, tillsätt vatten och buljongtärningen/fonden, låt koka ihop några minuter så att buljongtärningen löser sig. Häll på grädden och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller pasta.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~