Banan i maten, aldrig i livet tänkte vi ! Därför tog det en tid innan vi vågade oss på flygande Jakob, men nu skulle vi kunna äta denna rätt väldigt ofta. Sältan från nötterna och baconet står fint i kontrast till bananernas sötma och är rent av beroendeframkallande. Och chiligrädden ger den en fin krämig konsistens. Denna rätt gör minsann middagen flygande lätt!
Är du skeptisk till att ha banan i maten, börja lite försiktigt med en banan och öka sedan till två-tre om det föll dig i smaken. Denna rätt behöver inte ens saltas för baconet och jordnötterna fixar sältan! Enkelt, snabbt och superdupergott! En liten sväng i stekpannan och en snabb tur i ugnen och middagen är klar!
”Maten står på bordet, händerna i knät.
Nu så säger alla, varsågod och ät.”
Flygande Jakob
4 portioner.
Ugnstemperatur: 225°C
3 st kycklingfiléer, frysta eller färska
140 g tärnad bacon
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde
2 dl chilisås
1 1/2 dl salta jordnötter
Strimla kycklingfiléerna (tina upp om de är djupfrysta) och bryn tillsammans med baconet. Lägg kyckling och bacon i en smord ugnsform och strö över bananskivorna (har du en traktörpanna som tål ugn så kan du använda den och därmed slippa extra disk).
Vispa grädden, blanda i chilisåsen och bre ut i formen/pannan över bananerna. Strö över jordnötter.
Gratinera ca. 15 minuter i mitten av ugnen. Servera med ris och sallad.
Kyckling, bacon, banan, salta jordnötter och chiligrädde – mycket gott i en och samma rätt!
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Lena
Hett tips!
Byt ut chilisåsen mot curry och kycklingen mot strimlat fräst kött. Det är jättegott!!
Var en favoriträtt här under många år. 🙂
livsnjutarna
Lena, det ska vi lägga bakom örat! 🙂