Här kommer en snabb och enkel variant på en pastarätt. Perfekt som vardagsmiddag men ändå lite lyxig!
Pasta med bacon och spenat
4 portioner.
ca 300g spaghetti
1 paket bacon(140g)
2 tomater
en näve färsk eller fryst bladspenat
1 burk (2dl) creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl Västerbottensost eller annan stark riven ost
salt och nymald svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning. Klipp baconet i små bitar, stek, och låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och tärna tomaterna. Lägg spenaten i durkslaget och slå pastan över, häll tillbaka i kastrullen. Pressa ner vitlöksklyftan i creme fraichen, blanda ner i pastan tillsammans med baconet, osten och tomaterna, rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Det är skillnad på bacon och bacon! Hittar du Saltmästarns bacon så köp! den är ordentligt rökt, ingen ”besprutad” röksmak, mycket bra smak! Vi köper den på CityGross här i Kungälv.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~