Här kommer en riktigt krämig och god kycklinggryta med både squash och purjolök. Mycket enkel att laga!
Grön kycklinggryta
4 portioner.
1 squash
1 purjolök
olivolja och/eller smör
2 tsk curry
2 kycklingfiléer
2 små eller 1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 tärningar kycklingbuljong eller 3 msk kycklingfond
1/2 dl persilja
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Tärna squash och strimla purjolöken. Skär kycklingen i tärningar. Fräs kycklingen och grönsakerna i smör- och oljeblandningen, tills kycklingen får lite färg och grönsakerna är mjuka, pressa i vitlöken och krydda med curry, rör om. Kycklingen behöver inte vara helt genomstekt. Häll i grädde, creme fraiche, buljongtärningar och persilja och låt puttra i några minuter tills kycklingen är helt klar. Servera exempelvis med ris.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~