Så här i hösttider då vädret börjar bli ruskigt, värmer en soppa så gott i själen. Denna kycklingsoppa är mycket enkel att laga, och det tar inte lång tid. Sedan är det ju en fördel att laga soppan dagen innan så att smakerna verkligen får samsas. Men är det brådis så går det minst lika bra att äta soppan med en gång!
Det här är verkligen soppan för den som älskar kyckling, timjan och ädelost. Den kanske inte ser mycket ut för världen men soppan är verkligen smakrik.
4 portioner.
400-500 g kycklingfilé
4 gula lökar
1 klyfta hackad vitlök
några kvistar färsk timjan eller 1 msk torkad
1 msk smör att steka i
1 liter hönsbuljong (vatten + 2 buljongtärningar eller 3 msk kycklingfond)
140g ädelost
Skär filéerna i mindre bitar. Skala och skiva löken, hacka vitlöken. Finhacka timjanen om du använder färsk.
Hetta upp smöret i en rymlig kastrull. Fräs kycklingbitarna, löken och vitlöken tills löken börjar få lite färg.
Häll på buljongen och tillsätt timjanhacket. Låt koka i ca 15 minuter.
Smula ner osten och låt allt få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med lite extra timjan på toppen och ett gott bröd.
Smarrig soppstund!
~Neta & Peppe~
inges
Åh, nu blir jag riktigt hungrig…
livsnjutarna
Inges, det är bara att börja koka lite soppa då. 😉
Elin
Vad roligt. Dagens middag för oss blev nämligen kyckling med ädelostsås och ris.
livsnjutarna
Elin, så nästa gång blir det soppan då! 😉