löjromssnittar svartpepparchips snittar chipssnittar löjrom västerbottensost rödlök creme fraiche aptitretare fredagsmys
löjromssnittar svartpepparchips snittar chipssnittar löjrom västerbottensost rödlök creme fraiche aptitretare fredagsmys

Snittar av chips till fredagsmyset.

Fredag 28 oktober 2016

 

Ett snabbt tips på goda och lättfixade snittar kommer här lagom tills helgen tar vid. Har ni bara bubblet på kylning till fredagsmyset så har ni er en mumsig och lyxig aptitretare på momangen som passar ypperligt till bubblorna.

 

snittar löjrom rödlök västerbottensost chips svartpepparchips chipssnittar aptitretare

Eftersom chipsen i sig är saltade och pepprade (Estrella) behövs ingen ytterligare kryddning. Superbra att använda sig av chips om man vill ha glutenfria snittar. Som topping har vi vispat crème fraiche luftig och blandat med storfavoriten, osten från Burträsk som går under namnet Västerbottensost. En klick löjrom (amerikansk från frysdisken går lika bra som den från Kalix) och lite finhackad rödlök. Skål för fredag och helg!

Tänk på att chipsen mjuknar om de står för länge med toppingen på och blöta chips är inte så gott. Så ät på momangen och njut!

Tanken är ju inte att man ska bli mätt på dessa chipssnittar så räkna med ca. 5 stycken per person så står man sig en liten stund tills middagen är klar att hugga in på.

 

2 portioner.

 

10 svartpepparchips (för att det är vår favorit)
ca. 1 dl crème fraiche, 34%
ca. 1/2 dl riven Västerbottensost, och ytterligare finhackad
löjrom
finhackad rödlök

 

 

Vispa crème fraiche med elvisp på låg hastighet tills fraichen blir tjock och fluffig som vispad grädde. Det tar en stund men ha tålamod! Blanda ner den finfördelade västerbottensosten. Klicka ut krämen på chipsen, toppa med löjrom och rödlök.

Ät, skåla och njut!

chipssnittar chips svartpepparchips snittar löjrom creme fraiche västerbottensost rödlök fredagsmys

 

löjromssnittar svartpepparchips snittar chipssnittar löjrom västerbottensost rödlök creme fraiche aptitretare fredagsmys

Marknad i stan idag och inget regn (!) så frugan tog sig en sväng förbi där. Hittade lite ”nödvändiga” saker (ja man måste ju tro det i alla fall!) som fick följa med hem. En promenad på köpet blev det också.

Slottet ståtade tomt när hon väl var hemma igen, herr W knegar sista kvällspasset, men doften från fredagslunchen, en simmande Jakob, dröjde sig kvar i köket. Ni kommer helt säkert att få höra mer om honom en annan dag.

Nu känns det som att det kliar i bagarfingrarna efter att i veckan ha sett alla missade avsnitt av ”Hela Sverige bakar” och ”Rickards paradbak”. Tacka vet vi TV4 Play! För hur det nu än är tycker vi att den gamla sändningstiden (torsdagar kl. 21) passade vårt leverne mycket bättre än nu på tisdagar kl. 20. Kuvertbröd känns otroligt lockande just nu, kanske att mumsa på till helgfrukosten. Vad bakar du i helgen och hur fredagsmyser du?

 

Mysig fredag!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.