nyttig melonglass glass vattenmelon banan naturell yoghurt
nyttig melonglass glass vattenmelon banan naturell yoghurt

Nyttig melonglass med endast tre ingredienser.

Onsdag 14 september 2016

 

Nu är det läge för något isande kallt och härligt svalkande i denna sensommarhetta. Termometern har visat +27° i skuggan denna dag och då fick det bli denna fruktiga melonglass till mellanmål. Den var så kall att hjärnkontoret nästan frös till is men den gjorde extra gott för en skrövlig hals.

 

melonglass nyttig vattenmelon banan naturell yoghurt

Har man bara bananskivor och melonbitar i frysen så går glassen att fixa på ett vips. Nyttig är den också och har endast tre ingredienser i receptet. Mjölken eller den naturella yoghurten gör den härligt krämig ihop med bananen som bidrar med lagom sötma. Glassen som har en härlig smak av melon bör serveras genast eftersom den smälter snabbt.

Receptet har vi hittat på tidningen ”Hembakat”:s hemsida. Det går mycket bra att halvera receptet för samma goda resultat och så fick det bli idag när herr W drog till kvällspasset men frun kände för lite glassigt mellanmål.

 

 

2 stora portioner.

 

1 banan, fryst i skivor
350 g vattenmelon, fryst i bitar
ca. 1 dl mjölk eller naturell yoghurt

 

Mixa banan och melon i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt mjölk/yoghurt i lite taget och mixa till önskad krämig konsistens.

Servera genast och njut.

 

melonglass vattenmelon banan naturell yoghurt nyttig glass

 

nyttig melonglass glass vattenmelon banan naturell yoghurt

Som bäst ser vi fram emot helgen som för med sig en middag för vänner. Den utlovade vinnarmiddagen från mer än 1 1/2 år tillbaka, första priset från tipspromenaden när herr W fyllde jämna år. Nu ska den verkligen bli av! Vi kände att vi ville ha ett tema att gå efter och eftersom det ändå till helgen passerat mer än halva september kändes ett hösttema väldigt bra. Om vi nu bortser från värmeböljan vill säga…

 

 

Svalkande glasstund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Livsnjutarna

   Det bästa är att det är gott och dessutom nyttigt så man kan äta hur mycket som helst av den, man får bara akta sig så att inte hjärnan får frostskador. 😉
   Tack för dina fina ord om bilden, det värmer att våra fotografier uppskattas och är aptitretande för då har vi lyckats. Kram på dig och allt gott!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.