quattro formaggi fyra ostar pizza libabröd ruccola gorgonzola parmesan chèvre mozzarella
quattro formaggi fyra ostar pizza libabröd ruccola gorgonzola parmesan chèvre mozzarella

Libabrödspizza: Quattro Formaggi – med fyra ostar.

Torsdag 8 september 2016

 

Dags för en riktig latmanspizza för alla er som älskar ostar. En vegetarisk pizza som är färdig i ett nafs när man använder libabröd som botten, något som vi nästan alltid gör nuförtiden när det ska fixas pizza hemmavid. Med libabröd blir botten knaprig och inte för mycket deg att tugga i sig och brödet har en kort ingrediensförteckning med inga konstigheter alls.

 

pizza libabröd fyra ostar quattro formaggi gorgonzola chèvre buffelmozzarella

På denna läckra pizza finner man både buffelmozzarella, gorgonzola, chèvre och parmesanost. Mättande och gudomligt gott! Att den passar helt säkert till fredagsmyset kan vi garantera.

 

 

2 pizzor.

Ugnstemperatur: 225°C varmluft (för att kunna grädda båda samtidigt), annars 250°C i vanlig ugn en åt gången.

 

 

2 libabröd original
1/2 burk (à 400 g) pizzasås
1 förpackning (à 290 g, varav 100 g ost) buffelmozzarella
100 g gorgonzola
120 g chèvre (getost)
oregano

 

Topping:

hyvlad parmesanost
ruccola

 

 

Bred pizzasås på libabröden. Skiva mozzarella, gorgonzola och chèvre och fördela på de båda pizzorna. Strö över lite torkad oregano.

Grädda pizzorna ca. 8 minuter tills osten smält och fått fin färg, akta så att inte kanterna bränns.

Toppa pizzorna med hyvlad parmesanost och ruccola. Servera genast, gärna med ett glas gott rödvin till.

 

pizza libabröd gorgonzola parmesan mozzarella chèvre ruccola

 

pizza fyra ostar gorgonzola parmesan chèvre mozzarella ruccola quattro formaggi

 

quattro formaggi fyra ostar pizza libabröd ruccola gorgonzola parmesan chèvre mozzarella

 

 

nominera_matbloggspriset_223x355_004

Nu är det åter dags för dig att nominera din matbloggsfavorit (som vi hoppas att vi är så klart!) i Matbloggspriset Folkets Val 2016 och det kan du göra genom att klicka här eller på bilden här bredvid. Kan vi ta oss till final, ja det är upp till dig!?!

Tänk att vi haft +25° här idag, det är helt galet varmt för september kan vi tycka. Mulet har det varit men kanske det var bäst så. Middagen hade vi visst planerat för lite kyligare klimat, en värmande soppa men soppa fick det bli ändå och god var den.

 

Allt gott till er finingar, var rädda om varandra!

 

 

Smarrig pizzastund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

  1. Min Lilla Kokvrå

    Libapizza är ju perfekt fredagsmat, och med blandningen av ostar ser den riktigt smarrig ut.
    Visst är det galet varmt och jag tror inte kroppen/hjärnan är inställd på det för jag har svårt att klä mig efter väder. Har redan ställt in mig på höst och klär mig efter det, vilket jag har fått lida för under veckan.
    Men fortsätter värmen i helgen blir det allt shorts och linne…

    Önskar er en skön fredag och trevlig helg!
    Kram Birgitta

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Haha, ja visst går man med för mycket kläder dessa dagar. Tur vi har AC i bilen 😉 Hoppas helgen varit fin för dig, kramizar!

      Svara

Lämna ett svar till Livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.