potatissallad hemmagjord turkisk yoghurt fräsch kapris rödlök vitlök rädisor
potatissallad hemmagjord turkisk yoghurt fräsch kapris rödlök vitlök rädisor

Potatissallad med yoghurt.

Lördag 21 maj 2016

 

Potatissallad är väl det mest vanliga som kan hamna på ens tallrik den här årstiden ihop med något gott från grillen. Nej, vi är inte särdeles förtjusta i den köpa salladsvarianten och därför har vi försökt oss på att göra en egen som känns fräsch och lätt och är mindre majonnässtinn.

 

potatissallad turkisk yoghurt rädisor rödlök kapris vitlök

I vår hemmagjorda och somriga potatissallad har vi därför använt oss av turkisk yoghurt. Vi smaksätter vår sallad med lite vitlök samt kapris som ger en fin sälta. Skivar ner lite färsk rödlök och lite peppriga rädisor och sen är det bara att hugga in på den.

Potatissalladen är extra god ihop med grillad korv och grillade köttspett eller vad ni själva behagar grilla.

Kokar man potatis till middag kan man lika gärna koka lite extra så har man till en potatissallad följande dag, bra planerat är hälften gjort och i detta fall även mycket miljösmart.

 

 

4-6 portioner.

 

 

800 g kokt kall potatis (färsk eller ”vanlig”)
2 msk kapris, grovhackad
2 färska rödlökar (även det gröna)
4 rädisor
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
salt, svartpeppar

 

 

Tärna potatisen. Skölj, ansa och skiva rödlöken. Tärna rädisorna.

Blanda yoghurt, majonnäs och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar. Tillsätt potatis, lök, kapris och rädisor och blanda försiktigt. Smaka av igen.

 

potatissallad turkisk yoghurt rädisor vitlök kapris rödlök sommar

 

potatissallad hemmagjord turkisk yoghurt fräsch kapris rödlök vitlök rädisor

Hur som haver, solen kikar fram mellan molnen så med andra ord ser det lovande ut för picknick i det fria medan amerikanska bilar cruisar förbi. Kungälvs största happening som både är risad och rosad av stadens invånare. Den enda gången man ser så mycket folk i centrum på en och samma gång och det är ju bara trevligt att få se stadskärnan leva. Baksidan av det hela är väl nedskräpningen (imorgon är det ingen bra idé att besöka vår lilla kexstad som turist!) och ett enormt fylleslag bland ungdomarna.

Herr W väntas snart hem från jobbet så nu är det nog bäst att frun börjar förbereda det vi ska bidra med till picknicken. Under tiden kan hon vila ögonen på lite loppisfynd som hon fyndade på förmiddagen. Bara sådant som vi behöver lovar hon! Frågan är bara om det får plats i våra köksskåp?! Någon mer som varit på loppis idag?

Ha nu en riktigt skön fortsättning på lördagen alla finingar oberoende vad ni tänker hitta på. Vill ni ha tråkigt så ha det, för det är endast om man har det lite tråkigt ibland som man vet när man har riktigt roligt!

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.