IMG_7509
IMG_7509

Vitlöksbröd i folie.

Onsdag 27 april 2016

 

Vår cliffhanger från igår om den hembakta formfranskan får sin fortsättning denna lillördag. En lämplig dag enligt oss att tipsa er om ett gudomligt gott och saftigt vitlöksbröd tillagat i aluminiumfolie i ugnen. Kanske något för kommande helgens middagsstunder?

Säg det som inte blir godare med mycket smör?! Det här vitlöksbrödet är så enkelt att laga till själv när man har formfranska som blivit över. Ni kommer aldrig mer vilja köpa de där färdiga vitlöksbaguetterna från frysen med väldigt lång innehållsförteckning efter att ni testat detta.

 

vitlöksbröd i folie ugn smör persilja

Brödet är perfekt att bjuda på när det vankas lite fler matgäster för vi skulle i alla fall ha fullt sjå att få i oss ett helt vitlöksbröd. För brödet är ju som godast direkt när det kommer från ugnen och smör- och vitlöksångorna väller fram när man försiktigt öppnar folien.

Bjud vitlöksbrödet till vilken middag som helst och gästerna kommer inte att kunna hålla sig från att ta en skiva till.

Receptet tackar vi Jill Johnson med boken ”Country cooking med Jill i Nashville” för.

 

 

 

1 vitlöksbröd.

Ugnstemperatur: 200°C

 

 

1 stort vitt bröd, t.ex. formfranska (recept hittas här)

3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk flingsalt
1 knippe persilja
1 tsk pressad citron
250 g mjukt smör

 

 

Skär brödet i skivor men inte ända ner, det ska hålla ihop i botten.

Blanda pressad vitlök och flingsalt med en gaffel, tillsätt citronsaft och hackad persilja. Rör ihop allt med det mjuka smöret.

Fördela vitlökssmöret mellan brödskivorna med hjälp av en smörkniv och linda sedan in brödet i dubbla aluminiumfolieark. Tillslut folien uppe på brödet.

Lägg brödet på en plåt och baka i ugnen ca. 15 minuter. Öppna försiktigt folien, strö över lite hackad persilja och servera genast.

 

vitlöksbröd smör persilja foliebakat ugn

 

IMG_7509

 

Kvällen har gått helt enligt planerna. Tvättstugan som alltid bokad, det är vårt lillördagsnöje minsann men då är det i alla fall gjort innan helgen kommer och då kan vi fokusera på roligare saker.

Herr W har varit och lyft skrot och frun i huset körde lite core-övningar på vardagsrumsgolvet. Så härligt när energin är tillbaka och förkylningssymptomen motades vid grind och försvann, puts väck!

Nu stundar gemensam testund med en ny favorit i muggarna hos oss båda, Choco Chili Yogitea, det är mumsfilibabba det! Har ni något favoritte som ni vill tipsa oss om?

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Annepauline

  Åh, vilket härligt vitlöksbröd!
  Jag anar att det var ingefärashot som jagade iväg förkylningssymptomen. Inte en dag utan ingefärashot här inte!

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Ja, det här brödet bör du testa när det blir rätt tillfälle 😉
   Japp, vi tror stenhårt på shotten och lite extra vila. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.