kalkonkassler hawaii ananas timjan ost ugn
kalkonkassler hawaii ananas timjan ost ugn

Hawaii-kalkonkassler i ugn med broccoli- och blomkålsmos.

Måndag 18 april 2016

 

Livet är en fest men för den skull behöver man även äta lite vardagsmat mellan alla 3-rätters menyer. Idag tar vi er därför med på en smakresa till Hawaii och bjuder på kalkonkassler i ugn. Så glöm inte att packa ner passet för nu åker vi. Ingen tråkig måndag här inte!

Vi vågar nog påstå att det är år och dagar sedan vi ätit kassler sist, kanske för att konsistensen skrämt iväg oss. När vi hittade kalkonkassler i kyldisken hos vår mataffär blev vi nyfikna och köpte hem en bit.

 

kalkonkassler hawaii broccoli blomkål mos timjan ananas

 

Kalkonkasslern skar vi i tjocka skivor och lade ihop två och två som en burgare med ost, ananas (därav associationen till Hawaii) och färsk timjan emellan. Gratinerade i ugn tills osten smält och fått fin färg. En riktigt lyckad och god kombination med salt och sött. Mersmak för kassler fick vi allt.

Till denna kassler serverade vi ett härligt grönt broccoli- och blomkålsmos. För att skynda på middagen använde vi oss av påsar från frysen med färdiga små buketter bara att slänga ner i kastrullen.

 

 

 

4-5 portioner.

Ugnstemperatur: 225°C + grilleffekt

 

 

Hawaii-kassler:

600 g kalkonkassler
skivor lagrad ost, t.ex. Grevé
färsk timjan
ananasringar (vi använde Del Monte Gold)
svartpeppar

 

 

Skär kasslern i tjocka skivor (blir ca. 10 stycken.) Lägg ut hälften av kasslern i botten av en smord ugnsform och lägg på en skiva lagrad ost. Placera en ananasring på varje kalkonskiva och ytterligare en ostskiva. Toppa med kvistar av färsk timjan och lägg sedan på en till kasslerskiva. Toppa med en sista ostskiva och strö över lite nymalen svartpeppar.

Gratinera i ugnens mitt 10-15 minuter och om man vill få en lite mer gyllenbrun färg kan man de sista minuterna dra på med ugnens grilleffekt.

 

 

Broccoli- och blomkålsmos:

600 g blomkål (djupfryst)
250 g broccoli (djupfryst)
grönsaksfond
1 tsk salt
några droppar citronsaft
1/4 dl vispgrädde
20 g smör (en dryg matsked)
1/2 krm malen muskotnöt

 

 

Koka blomkål och broccoli i vatten med lite grönsaksfond, en nypa salt och några droppar citronsaft i ca. 5 minuter. Häll av kokvattnet och mosa grönsakerna med hjälp av en potatisstöt. Häll i grädden och blanda ner smöret och rör till ett krämigt mos. Krydda med muskot och salt och smaka av med några droppar citronsaft.

 

kalkonkassler hawaii broccoli blomkål mos timjan ananas

 

kalkonkassler hawaii ananas timjan ost ugn

 

Nöjda med denna dag tar vi sikte på den varma och sköna sängen för att bege oss ut på nattliga äventyr med John Blund. Vem vet, det kanske blir en till tur via Hawaii?!?

Önskar er alla finingar en fortsatt fin vårvecka!

 

 

Smaklig matresa!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Livsnjutarna

   Tack, va roligt att höra. Och tack för att du tog dig tid att skriva en rad här hos oss, välkommen åter! 🙂

   Svara

 1. Min Lilla Kokvrå

  Det är ju vardagsmat man äter mest av och som känns svår att förnya emellanåt.
  Senast igår strök jag omkring bland frysdiskarna i affären och funderade på vad jag skulle kunna laga i veckan, och kom fram till just ingenting 🙁 så tipset att mosa fryst blomkål och broccoli tas tacksamt emot 🙂
  Får helt enkelt bli en sväng bland frysdiskarna senare i veckan igen.
  och hawaii kassler låter ju också smarrigt…

  Allt gott!

  Kram Birgitta

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Vi förstår ditt dilemma och så skönt för oss att höra att det är fler än vi som känner att ibland kan man knappt komma på vad man ska äta i veckan trots att man är matbloggare. 😉 Frågan är om man gör det för komplicerat för sig eller att man har för höga krav på sig själv när mycket av ens fritid kretsar kring mat?
   Kramizar!

   Svara

 2. annepauline

  Visst är det vardagsmaten som är svårast att variera. Jag tycker att ni har många bra vardagsrecept på bloggen och det här receptet tänker jag minsann prova redan idag för jag tycker det låter gott. Kassler köper jag annars väldigt sällan. Får se om jag hittar kalkonkassler i min affär.

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Ja vardagsmat är inte enkel även om man så önskar därför är all inspiration välkommen så även för oss. Roligt att du ska testa detta redan idag, hoppas det smakade. Kram på dig!

   Svara

 3. Johan Sandberg

  Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.