toast chèvre getost pinjenötter honung ruccola förrätt fredagsmys balsamico
toast chèvre getost pinjenötter honung ruccola förrätt fredagsmys balsamico

Chèvretoast med pinjenötter och honung.

Fredag 8 april 2016

 

För många av er är det nu nedräkning till helg och fredagsmys. För andra är det redan helg (inklusive frun i detta hushåll) och en del av er ska slita hela helgen precis som herr W i detta kök. Men oavsett arbetsschema finns det alltid tid för lite fredagsmys vågar vi påstå. Inget avancerat men något litet och gott på tallriken vill vi alla ha, inte sant?

 

toast chèvre getost pinjenötter honung ruccola balsamico förrätt fredagsmys

Ät denna matiga chèvretoast som förrätt vilket var precis det vi gjorde, men den passar minst lika bra som helglunch eller som ett inslag på brunchbordet.

Denna lilla anrättning är väldigt enkel att tillaga men smakar gudars så gott! Getost som gratinerats i ugn får en mildare smak än när den äts helt kall och är därför ett bra sätt att vänja sig vid denna smakrika ost. Den ackompanjeras fint av rostade pinjenötter och flytande honung som bildar en helhet och en smakrik upplevelse.

 

 

 

2 portioner.

Ugnstemperatur: 200°C

 

 

2 skivor vitt formbröd
120 g chèvre (getost)
ruccola
crema balsamico
pinjenötter
flytande honung

 

 

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och lägg över dem på en tallrik att svalna så att rostningen avbryts.

Dela getosten så du får två ca. 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en bakpappersklädd ugnsform. Gratinera till fin färg 10-15 minuter (beroende på ugn).

Rosta brödskivorna och skär bort kanterna.

Fördela ruccola på två förrättstallrikar och ringla lite crema balsamico över. Lägg på brödet och flytta över getostskivan. Ringla över rikligt med flytande honung och toppa med de rostade pinjenötterna. Servera genast!

 

toast chèvre getost pinjenötter honung ruccola förrätt fredagsmys balsamico

 

Helgen har inga storslagna planer för oss i detta nu. Det blir troligtvis en paj på middagstallriken ikväll. Vågar vi tro på väderleksrapporterna så är det kanske läge att tända grillen eller starta röken imorgon. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Helt klart är att vi ska njuta på bästa möjliga sätt och ta tillvara stunderna tillsammans.

I veckan löste vi ”problemet” hur årets midsommar ska firas. Vi sticker över till Danmark precis som förra året då vi hälsade på i Aalborg (Ålborg). Denna gång är det Aarhus (Århus) som vi ska bekanta oss med. Fördelen med att åka till Danmark just denna helg är att de inte firar midsommar samtidigt som oss så atmosfären är betydligt lugnare än på hemmaplan och allting har öppet som vanligt. Bara ett litet tips på vägen!

Önskar er alla finingar en underbar start på helgen och var rädda om varandra!

 

 

Smakligt fredagsmys!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.